Nieuws

Prowise, totaalleverancier van digitale leeroplossingen, heeft vier Volkswagen Crafters met het BE-Combi 3500PLUS Systeem in gebruik genomen. De voertuigen worden ingezet voor distributie van touchscreens naar scholen. Het bedrijf uit Budel kiest voor deze oplossing vanwege het hoge laadvermogen en het maatwerk dat BE-Combi leverde om een laadbak te specificeren die helemaal voldoet aan de wensen van Prowise.

Prowise produceert en levert touchscreens en software aan onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland. In de dienstverlening aan klanten is levering en installatie een belangrijk onderdeel, vertellen Operation Director Helma van Seggelen en Installation Manager Gerrit Verhoeven. “De installaties op de scholen voeren we zoveel mogelijk zelf uit en dat wordt door onze klanten zeer gewaardeerd. Klanttevredenheid is voor Prowise heel belangrijk”, vertelt Van Seggelen.

Voor de uitbreiding van het wagenpark zocht Prowise naar voertuigen met een hoog laadvermogen. “Onze reguliere bedrijfswagens hebben een laadvermogen van 800 à 900 kilo”, vertelt Verhoeven. “De Volkswagen Crafters met het 3500PLUS Systeem hebben een netto laadvermogen van 2.200 kilo. Daarmee hebben we genoeg ruimte om leveringen voor 3 à 4 dagen mee te nemen, ideaal als we ver in Duitsland of Oostenrijk moeten zijn. Dat scheelt aanzienlijk qua transportbewegingen en past uitstekend bij onze ambitie om een zo duurzaam mogelijk product te produceren en af te leveren. We minimaliseren op deze manier een deel van onze ecologische footprint.”

De levering kwam tot stand in samenwerking met Van Mossel Bedrijfswagencentrum in Waalwijk en BE-Combi uit Vuren. De laadbak is helemaal naar wens van Prowise samengesteld. “Deze laadbak is lager dan de standaard en, met een lengte van 5,70 meter, langer dan normaal. Touchscreens kun je nu eenmaal niet stapelen dus loze ruimte aan de bovenkant van de laadbak kost alleen maar extra brandstof. De lengte hadden we ook nodig om aan de voorkant een apart compartiment in te kunnen richten als magazijn. Zo hebben onze mensen op locatie alle denkbare materialen bij zich.”

De opbouw heeft, op verzoek van Prowise, rechtsvoor twee zijdeuren naast elkaar. “Zo kunnen onze monteurs makkelijk bij alle spullen komen, ook als deze voor in de laadbak liggen”, vertelt Verhoeven. “Daarnaast hebben we gekozen voor een spiegelgladde gietvloer in de laadruimte. Sommige systemen vertegenwoordigen een aardig gewicht, dus dan helpt het als je die eenvoudig kunt schuiven. Tot slot hebben deze voertuigen een extra grote laadklep, zodat er voldoende ruimte is om hierop te manoeuvreren.”

Prowise is zeer tevreden over de samenwerking met BE-Combi. Gerrit Verhoeven: “BE-Combi is in dit traject veel meer geweest dan alleen de leverancier. Ze waren echt een sparringpartner die meedacht hoe onze wensen praktisch haalbaar konden worden gemaakt. Dat heeft geresulteerd in een voertuig dat perfect is afgestemd op onze wensen en waar onze monteurs zeer blij mee zijn. We zijn zo tevreden over de prestaties van de eerste vier voertuigen dat we inmiddels de vijfde hebben besteld.”

Prowise levert zijn producten aan afnemers in meer dan 26 landen wereldwijd. Van Seggelen: “Ons werkveld is zeer breed: van kleuterklas tot universiteit of vergaderruimtes bij bedrijven. Wij onderscheiden ons omdat we een totale leeroplossing leveren en alles zelf in-house ontwikkelen en produceren. Naast de touchscreens, liftsystemen en alle bijbehorende accessoires, ontwikkelen we ook de (adaptieve) instructie- en oefenleersoftware. Door alles in eigen beheer te doen, kunnen we de hoogste privacy & security-standaarden garanderen, iets wat essentieel is in het onderwijs.”

BE-Combi in Vuren ontwikkelt op basis van lichte bedrijfswagens – geschikt voor het B- en BE-rijbewijs – transportoplossingen die een hoger netto laadvermogen mogelijk maken. Door innovatieve oplossingen kan met het PLUS Systeem van BE-Combi, afhankelijk van de keuze van de laadbak, standaard een laadvermogen van 2.500 tot 3.000 kilo worden gecreëerd. Het bedrijf is tevens gespecialiseerd in lagevloer-chassis en in trekker-ombouw inclusief opleggers voor rijbewijs B en BE. De oplossingen van BE-Combi stellen transporteurs in staat meer te vervoeren in minder kilometers, minder tijd en met minder brandstof. Daarnaast hoeft de chauffeur niet in het bezit te zijn van een C-rijbewijs met de daarvoor geldende Code 95 nascholingsplicht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.