Nieuws

PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en Opel, breidt haar productiecapaciteit voor de grote bestelauto’s Boxer, Jumper en Movano uit met een productielocatie in het Poolse Gliwice.

“Dit goede nieuws voor Gliwice is een duidelijk teken dat ons Excellent Plant-programma in alle Europese landen wordt uitgevoerd en dat het synergieën en efficiëntie oplevert. De prestaties van onze vestigingen zullen een belangrijke factor zijn om onze ambities op de markt voor bestelauto’s waar te maken en onze klanten het beste aanbod in dit segment voor al onze merken te garanderen”, aldus Yann Vincent, Executive Vice-President, Manufacturing & Supply Chain van PSA.

“Het verwelkomen van de productie van grote bestelauto’ss is een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van de locatie in Gliwice en ook een grote uitdaging om de hoogste niveaus van efficiëntie en kwaliteit te bereiken voor de tevredenheid van zakelijke klanten. We zullen in de komende jaren onze flexibiliteit tonen om onze processen aan te passen aan de productie van dit type voertuig en zo het geschonken vertrouwen in ons te bevestigen”, zegt Andrzej Korpak, die de PSA-fabriek van Gliwice Group beheert.

Groupe PSA is van plan haar marktaandeel in Europa verder te versterken en de ontwikkeling in de andere regio’s te versnellen.

De SevelSud-fabriek (FCA / PSA-joint venture gevestigd in Val di Sangro, Italië) heeft de afgelopen drie jaar zijn productiecapaciteit overschreden met de productie van de Peugeot Boxer, Citroën Jumper en Fiat Ducato. De overgang van de Opel- en Vauxhall-merken naar het SevelSud-platform vraagt extra productiecapaciteit. Groupe PSA heeft besloten zijn aanwezigheid in Gliwice in Polen uit te breiden om zijn potentie en concurrentievermogen ten volle te benutten. Het is overigens niet ondenkbaar dat de investering in Gliwice betekent dat PSA voorsorteert op een vertrek uit de SevelSud-alliantie.

De fabriek zal worden getransformeerd naar het voeren lichte bedrijfsvoertuigen en ook worden aangepast aan het specifieke platform voor grote bestelwagens. De investering is gericht op het garanderen van de productiecapaciteit van de fabriek van maximaal 100.000 grote bestelauto’s per jaar.

Door de toename van de productiecapaciteit in het segment van grote bestelwagens voor de merken Peugeot, Citroën, Opel en Vauxhall zal Groupe PSA eind 2021 zijn klanten beter kunnen bevoorraden en zal het meer dan een decennium zichtbaarheid in Gliwice bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.