Nieuws

Qualcomm vernieuwt charteroplossing

Om charters op een betaalbare manier mee te nemen in het boordcomputersysteem ontwikkelde Qualcomm een nieuwe portable oplossing: OmniOne+. Voor zo’n 750 euro kan een PDA met Qualcomm-software en navigatiesysteem worden meegegeven aan een onderaannemer. Zo kan de planning orders, tekstberichten en statusinformatie rechtstreeks vanuit de boordcomputeroplossing uitwisselen met de chauffeur. Ook is op afstand te volgen waar de auto is.

“Voorheen werkten we met een smartphone, maar deze bleek in de praktijk minder praktisch”, vertelt Jan Ledeboer, Sales Manager Benelux bij Qualcomm. “Er was duidelijk behoefte aan een groter scherm en een volledig querty-toetsenbord.” Vandaar dat Qualcomm bij de vernieuwde OmniOne+ charteroplossing heeft gekozen voor een PDA. Deze is voorzien van GPS-plaatsbepaling, een GPRS-modem, Qualcomm’s workflowsoftware en het PTV Truck-/Fleetnavigator navigatiesysteem. “Als de chauffeur een binnengekomen order heeft geaccepteerd, kan hij met het meegestuurde adres meteen het navigatiesysteem activeren”, zegt Ledeboer. “De bestemming hoeft dan niet meer met de hand ingevoerd te worden.”
Ledeboer geeft aan dat de OmniOne+ eenvoudig te installeren en gebruikersvriendelijk is. Via buttons op een touchscreen kan snel de juiste optie worden geselecteerd.
De OmniOne-service is beschikbaar via het FleetVisor webportal, waarin Qualcomm al haar mobiele communicatie-oplossingen combineert.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.