Nieuws

Renault komt met een Kangoo Express op aardgas en later met een elektrische versie.
De aardgas installatie is achteraf ingebouwd door Eurogas. De tank staat in een hoek van de laadruimte. Dat is misschien niet zo fraai maar voordeel is wel dat de standaard benzinetank in tact blijft. De tank weegt 100 kg en heeft een inhoud van 90 liter ofwel 16 kilo aardgas. Dat is goed voor actieradius van tussen de 160 en 260 kilometer. De meerprijs voor het systeem is 3750 euro.
Verder komt er een elektrische versie van de Kangoo. Die is gebaseerd op het onlangs voorgestelde prototype Be Bop maar komt niet eerder op de markt dan 2011.
Een andere ontwikkeling is dat er een verlengde versie van de Kangoo Express komt. De wagen is 40 cm langer en die extra centimeters zijn gerealiseerd door de wielbasis te verlengen en dus niet -zoals bij het oude model- de achteroverbouw. De verlengde versie van de Kangoo komt er in 2010. Eveneens in 2010 komt er een nieuwe Renault Master. Die komt er tevens als Opel Movano. De derde partner, Nissan, doet niet meer mee. Vorig jaar is besloten dat Nissan op het gebied van lichte bedrijfswagens zijn eigen koers vaart. De onlangs geïntroduceerde NV 200 is daarvan het eerste bewijs. Op dit moment staat, door de crisis, volgens insiders dat besluit weer ter discussie en moet toch niet worden uitgesloten dat de samenwerking tussen Renault en Nissan op termijn weer wordt gecontinueerd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.