Nieuws

Renault presenteert Trafic E-Tech Electric

Al jaren lang beloofde Renault een elektrische versie van de Trafic, maar die is er dan nu echt, zoals Bestelauto eerder dit jaar exclusief wist te melden. De Trafic E-Tech Electric werd op vakbeurs IAA Transportation gepresenteerd.

Dat mocht ook wel, want EV-pionier Renault is inmiddels in het 1 tons segment links en rechts voorbijgestreefd door de concurrentie. De Trafic E-Tech Electric is er dan nu en hij is meteen goed bruikbaar, zegt Renault. Net als bij de andere elektrische bedrijfswagens in het gamma geldt dat er geen compromissen zijn gedaan in vergelijking met de versies met een verbrandingsmotor.

Een eerste kennismaking met de Trafic E-Tech Electric leert ons dat hij 5,08 m of 5,48 m lang is en 1,967 m of 2,498 m hoog. In de bestelwagenuitvoering bedraagt het laadvolume minimaal 5,8 m3 en het loopt op tot maximaal 8,9 m3. De laadlengte kan oplopen tot 4,15 m (op de verlengde L2-versie met het slimme doorlaadluik). Natuurlijk zijn er ook chassis-cabine varianten voor een opbouw naar smaak.

De Trafic E-Tech Electric wordt geleverd met een 90 kW (120 pk) elektromotor met een trekvermogen van 750 kg en kan tot 1,1 ton vervoeren. De 52 kW-batterij heeft een bereik van 240 km WLTP. Om de accu’s op te laden biedt de Trafic E-Tech electric keuze uit 3 soorten boordladers: 1-fase 7,4 kW AC-boordlader, geschikt voor uiteenlopende laadpunten, een 22 kW DC-lader voor snelladen bij openbare laadpunten en een optionele 50 kW DC-boordlader voor snelladen langs snelwegen.

Renault betrad het elektrische segment 10 jaar geleden met de volledig elektrische Renault Kangoo, die in hetzelfde jaar (2011) werd uitgeroepen tot ‘International Van of the Year’, een prestatie die geen enkele andere bedrijfswagen ooit had geleverd.

Voor de nieuwe Trafic E-Tech Electric zijn nog geen prijzen bekend gemaakt.

Vorig jaar onthulde Renault een model dat rechtstreeks geïnspireerd is op de Trafic, de Hippie Caviar Hotel, om de honger naar avontuurlijke reizen te stillen, met het beste van twee werelden om idyllische. Met de Hippie Caviar Motel conceptauto onthult Renault nog een avontuurlijke vrijetijdsauto. Gebouwd op basis van de nieuwe Kangoo L2 E-Tech electric, is de Hippie Caviar Motel conceptauto een veilige haven op wielen, flexibel en dynamisch voor avonturiers en sportievelingen die op zoek naar avontuur en ruimte.

De Hippie Caviar Motel is een alleskunner die gemakkelijk flinke afstanden overbrugt dankzij zijn actieradius van 285 km1. De 90 kW (120 pk) elektromotor wordt gevoed door een 45kWh batterij waarmee je kunt snelladen tot 80 kW. In slechts 30 minuten opladen is het rijbereik met 170 kilometer uit te breiden.

De Hippie Caviar Motel is voorzien van slimme opbergmogelijkheden, zowel in als op de auto. Behalve handige dakrails om ski’s te vervoeren is de conceptauto ook voorzien van een enorm panoramisch zonnedak. Daarnaast kan de neerklapbare achterbank een handomdraai worden omgetoverd in een comfortabel bed.

De volledig elektrische showauto past perfect bij de strategie van Renault om de CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus van een voertuig te verminderen. Niet alleen dankzij de volledig elektrische aandrijving, maar ook vanwege de milieuvriendelijke en recyclebare materialen die zijn gebruikt in het interieur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.