Nieuws

Renault Trafic ook elektrisch in 2023

1

Renault Trucks voert al langere tijd een elektrische versie van de Renault Master. De ZE werd onlangs omgedoopt tot E-Tech en kreeg een flinke update. In 2023 gaat Renault Trucks ook de Trafic E-Tech in haar gamma opnemen. Ook de Renault Group gaat de Trafic E-Tech Electric voeren.

Dat heeft Renault Trucks bekend gemaakt tijdens het Energize 2025 event onlangs in Rotterdam. “Emissievrij, dat is het doel van ons productportfolio, en daarom zien we ook kansen voor de elektrische versie van de Trafic. Die zal in 2023 op de markt komen en voorzien zijn van een 52 kWh accupakket. Het totaalgewicht is 3,1 ton”, vertelde Renault Trucks CEO Bruno Blin aan Bestelauto.

Renault Trucks heeft grote verwachtingen van de Trafic E-Tech. In 2025 moeten de E-Tech versies van de Trafic en de Master die met de verbrandingsmotoren overvleugelen als het gaat om verkopen.

Inmiddels heeft ook Renault Group tegenover Bestelauto aangegeven dat de Trafic E-Tech Electric ook door hen geleverd gaat worden, eveneens in 2023.


1 reactie op “Renault Trafic ook elektrisch in 2023

 1. Onno van Beemdelust schreef:

  Goedemiddag,
  Het is allemaal wel mooi hoor die elektrische auto’s met evt een kleine verbrandingsmotor erbij, maar zou graag zien dat er bijv. Een elektrische bus komt, opel vivaro bijv, die ook iets kan trekken en dan heb ik het over 2000 kg aanhanger, ik als aannemer wil graag een nieuwe bus, maar heb dan weinig aan accu bus met maar 1000 kg trekgewicht en 100 km rijden, dat schiet niet op.
  En zo zijn er volgens mij legio bedrijven die wel willen overstappen, maar dat niet kunnen gezien de geringe trekkracht. Daarbij hebben we straks natuurlijk het probleem dat je met de nieuwe diesel ook nergens meer mag komen!
  Zijner al aanwijzingen dat de trekkracht bij nieuwe bussen verdubbeld wordt?

  Met vriendelijke groet,
  Onno van Beemdelust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.