Nieuws

Renault Trafic ook elektrisch in 2023

Renault Trucks voert al langere tijd een elektrische versie van de Renault Master. De ZE werd onlangs omgedoopt tot E-Tech en kreeg een flinke update. In 2023 gaat Renault Trucks ook de Trafic E-Tech in haar gamma opnemen. Ook de Renault Group gaat de Trafic E-Tech Electric voeren.

Dat heeft Renault Trucks bekend gemaakt tijdens het Energize 2025 event onlangs in Rotterdam. “Emissievrij, dat is het doel van ons productportfolio, en daarom zien we ook kansen voor de elektrische versie van de Trafic. Die zal in 2023 op de markt komen en voorzien zijn van een 52 kWh accupakket. Het totaalgewicht is 3,1 ton”, vertelde Renault Trucks CEO Bruno Blin aan Bestelauto.

Renault Trucks heeft grote verwachtingen van de Trafic E-Tech. In 2025 moeten de E-Tech versies van de Trafic en de Master die met de verbrandingsmotoren overvleugelen als het gaat om verkopen.

Inmiddels heeft ook Renault Group tegenover Bestelauto aangegeven dat de Trafic E-Tech Electric ook door hen geleverd gaat worden, eveneens in 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.