Nieuws

Rhino groeit door en bouwt nieuwe fabriek

Rhino Products, fabrikant van  accessoires voor bedrijfsvoertuigen, kondigt aan een nieuwe fabriek te bouwen van 8100m2 als gevolg van aanhoudende groei.

Rhino Products, producent van innovatieve dakdragers, imperialen, ladderliftsystemen, opstappen en achterdeurladders is vijftien jaar geleden ontstaan in Engeland. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van accessoires voor bedrijfsvoertuigen.  Als onderdeel van de uitbreidingsplannen van Rhino Products kondigde Steve Egerton, Managing Director, tijdens een personeelsbijeenkomst onlangs aan dat er een gloednieuwe fabriek zal worden geopend.

De nieuwbouw zal in de komende weken worden gestart; de opening van de nieuwe vestiging staat gepland voor begin 2019 met speciaal ontworpen productieafdelingen, moderne kantoren en faciliteiten. De bestaande 5100m2 productiefaciliteit in Deeside Industrial Park (UK), 11 kilometer verwijderd van de nieuwe locatie, zal tevens geopend blijven waarmee de totale oppervlakte op 16200m2 komt. De nieuwe vestiging zal de productontwikkeling en dienstverlening van Rhino Products in Engeland, Europa en de groeiende export markten verder ondersteunen.

De aankondiging komt bijna een jaar na het nieuws dat Rhino Products de overname van AVS Steps, fabrikant van mechanische en elektrische opstaptreden voor taxi, minibus, ambulances en gespecialiseerd personenvervoer had afgerond. Met de opname van de productielijnen van AVS in de vestiging in Deeside, onder andere door de investering in een tussenverdieping en een extra lift, komt het bedrijf nu aan de grens van wat er op deze locatie mogelijk is.

De grootste Europese vestiging, Rhino Products, werd in 2010 in Venlo opgericht, waarna Rhino Products Nordic in Gothenburg (Zweden) en Rhino Products Poland in Krakow (Polen) in 2016 werden geopend. De acquisitie van AVS Steps en de Europese uitbreiding zijn kenmerkend voor de ambitie van de Rhino Products Groep. De nieuwe uitbreiding van de productiecapaciteit geeft de ruimte om deze ambities waar te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.