Nieuws

De Rhiwa Easy Aero dakventilator is sinds zijn introductie zeer succesvol binnen de bestelwagenmarkt. Het systeem blijkt robuust, betrouwbaar en bovenal bijzonder effectief. Toch hebben de productontwikkelaars van Imbema de dakventilator nu nóg verder verbeterd met een elektrisch aangedreven module. Daarmee blijft een krachtige luchtcirculatie ook binnen een stilstaand voertuig gegarandeerd.

De Easy Aero is de enige dakventilator die geluidloos en effectief, vocht, warmte, geur en ongewenste gassen uit de laadruimte van een bestelauto afvoert zonder kwetsbare bewegende delen op het dak. Ook is de montage eenvoudiger omdat er slechts twee gaten in het dak nodig zijn. Het bekende luchtrooster in de vloer is overbodig. Dat scheelt kosten, kans op beschadigingen en roestvorming. Hierdoor is de Easy Aero ook zeer geschikt voor elektrische bestelwagens.

De werking van de Easy Aero dakventilator berust op een venturiwerking, waardoor hij via het aanzuiggat tot 70m3/h lucht aanzuigt. Alle vocht, warmte, geur en ongewenste gassen verlaten de laadruimte door het afvoerkanaal in de Easy Aero dakventilator. De vlakke opbouw en het ontbreken van onbeschermde mechanisch bewegende delen op het dak van de auto, maakt de Easy Aero dakventilator bijzonder robuust en bedrijfszeker.

Toch was er nog één nadeel. De dakventilator werkt alleen optimaal bij een rijdende auto. “Daar hebben we nu iets op gevonden”, vertelt Gertjan van der Veer, productontwikkelaar bij Imbema. “Mechanische oplossingen met een roterende ventilator op het dak, werken ook niet goed als de auto stilstaat én zijn kwetsbaar. Elektrische versies werken stilstaand wel, maar hebben niet de voordelen van onze Easy Aero dakventilator. Dus wat als we de voordelen van een elektrisch aangedreven ventilator met die van onze Easy Aero combineren? Dan hebben we een écht unieke oplossing, die robuustheid met optimale inzetbaarheid waarborgt.”

“De Easy Aero Electric dakventilator heeft dus een elektrisch aangedreven module, waarbij de ventilator niet boven op het dak zit, maar in een gesloten behuizing tegen de hemel van de laadruimte. De Easy Aero Electric vervangt het sluitdeel, waarmee de gewone Easy Aero dakventilator tegen het dak geklemd wordt. De eigenlijke fan zit daarmee opgesloten en kan niet geraakt worden door bijvoorbeeld takken van buitenaf of lading vanuit binnen. Zo is de Easy Aero Electric even robuust als de basis Easy Aero en garanderen we ook bij lage snelheden en stilstand een krachtige luchtcirculatie. Dit is bijvoorbeeld bij rollende werkplaatsen en het vervoer van levende have heel belangrijk.”

De Easy Aero Electric is een uitbreiding op de bestaande Easy Aero. De gebruiker kiest voor het basismodel óf voor de elektrische variant. Bestaande Easy Aero units kunnen met behulp van de losse elektrische module ook worden aangepast naar de elektrische versie. De montage is ook heel easy en de handleiding is online in 5 talen beschikbaar.

De Easy Aero Electric is verkrijgbaar vanaf medio maart.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.