Nieuws

Schaeffler verkoopt Bio-Hybrid

Automotive-leverancier Schaeffler neemt afscheid van haar eigen Bio-Hybrid project. Het eigendom van de hybride stadsvoertuigen gaan over naar een consortium van bedrijven, waar ook de huidige managing director Gerard Vollnhals in participeert. De management buy-out moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Schaeffler Bio-Hybrid is eind 2017 begonnen met de ontwikkeling van een vierwielige elektrische fiets, de Bio-Hybrid. Het voertuig combineert de vrijheid en wendbaarheid van een fiets met het draagvermogen en de bescherming tegen weersinvloeden van een kleine auto. Omdat het een elektrische fiets is, wordt hij aangedreven door een combinatie van spierkracht en een elektrische hulpmotor, wat betekent dat hij zonder rijbewijs op fietspaden kan worden gereden. De firma Schaeffler Bio-Hybrid werd als startup binnen de Schaeffler Groep opgericht en heeft vestigingen in Neurenberg en München.

“Wij zijn Schaeffler dankbaar voor de ondersteuning bij de ontwikkeling van het voertuig voor de daadwerkelijke productie, die in het tweede kwartaal van 2021 van start moet gaan”, aldus Gerald Vollnhals. “Wij zijn bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat alle bestaande arbeidsplaatsen bij de eigendomsoverdracht behouden blijven. Ons team zal zelfs nog intensiever samenwerken met onze belangrijkste partners en leveranciers. Zo houden we onze voet op het gas en houden we vast aan ons doel om in 2021 een viercijferige Bio-Hybride omzet te genereren. We willen graag voor het einde van dit jaar beginnen met de reserveringsfase.”

Uwe Wagner, Chief Technology Officer van Schaeffler AG, was net zo positief. “De gezamenlijke ontwikkeling van de Bio-Hybride is een zeer spannend project geweest en een geweldige leerervaring voor alle betrokkenen. We zijn blij dat we de weg hebben vrijgemaakt voor dit veelbelovende nieuwe mobiliteitsconcept. Onafhankelijk van de Schaeffler Groep zal de nieuwe onderneming wendbaarder zijn en de volumeproductie doelgerichter kunnen aansturen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.