Nieuws

Shell neemt Ubitricity over

Shell neemt Ubritricity over, een leverancier van laadinfrastructuur op straat. Het Duitse Ubritricity kan onder meer straatmeubilair als lantaarnpalen inrichten als laadpaal.

Ubritricity heeft het grootste publieke laadnetwerk in het Verenigd Koninkrijk, met 2700 laadpunten en wordt ook in Frankrijk en Duitsland een sterkere partij. Ook heeft het bedrijf 1500 private laadpunten geïnstalleerd.

Ubitricity werkt samen met lokale overheden om het opladen van EV’s te integreren in de bestaande infrastructuur op straat, zoals lantaarnpalen en meerpalen. Het resultaat is een betaalbare en toegankelijke manier van opladen voor iedereen met een EV.

Met deze overname breidt Shell zijn activiteiten uit naar de snelgroeiende markt van het opladen van EV’s op straat. Ubritricity zal cruciale competenties in huis halen en Shell helpen om zijn totale aanbod van EV-laadstations uit te breiden. Dit omvat reeds meer dan 1.000 ultrasnelle en snelle oplaadpunten op ongeveer 430 Shell-retaillocaties, plus wereldwijde toegang tot meer dan 185.000 EV-oplaadpunten van derden op een reeks openbare locaties, waaronder pleinen, snelwegtankstations en bestemmingen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.