Nieuws

De nieuwe Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner worden op de IAA in Hannover gepresenteerd, maar Bestelauto kon onlangs al een rondje rond het nieuwe trio lopen en ze uitgebreid bekijken.

Zo konden we zien dat er een dubbele cabine versie van de PSA-drieling komt, een unicum in dit segment. Tevens krijgen de drie auto’s de mogelijkheid van een camerascherm op de plek van de achteruitkijkspiegel, waarmee niet alleen achteruitgekeken kan worden, maar ook nauwkeurig gemanoeuvreerd kan worden bij achteruitrijden en de dodehoek geelimineerd wordt met een camer aan de rechterbuitenspiegel. PSA introduceert ook een overload indicator in de laadruimte, die aangeeft als het maximum laadvermogen overschreden is. Bijzonder is ook dat er een Worksite-versie komt, speciaal voor de bouw. Deze is simpeler van uitvoering en voorzien van extra grote banden en meer bodemvrijheid.

We konden ook al even met het meetlint de laadruimte in. Daar meetten we dat de L1 een laadlengte heeft van 174 cm. De breedte is 159 cm. Tussen de wielkasten is 123 cm ruimte, dus passen er europallets in de laadruimte. Twee in de lengte zelfs, best netjes. De hoogte bedraagt 121 cm. Bij de verlengde versie is de laadlengte 208 cm. Wie nog meer laadlengte wil, kan een luik in het tussenschot bestellen, waarmee nog eens 126 cm extra laadlengte wordt verkregen, maar daarvoor moet de leuning van de rechter voorstoel wel worden neergeklapt. Meer dan dat kunnen we, behalve wat we al eerder vermeldden over het nieuwe PSA-trio, nu even niet zeggen.

Later dit jaar publiceren we een uitgebreide rij-impressie van de nieuwe Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.