Nieuws

Sortimo-inrichting voor nieuwe Fiat Fiorino

De auto was nog maar net op de markt of Sortimo uit Bergambacht was er al klaar voor: voor de nieuwe Fiat Fiorino en diens zustermodellen van PSA, de Citroën Nemo en de Peugeot Bipper. Al lang voordat de wagens op de markt kwamen had Sortimo een Globelystbedrijfswageninrichting voor deze voertuigen ‘in het schap’ liggen.

Globelyst bestaat uit het zogenaamde Sortimo-inrichting voor nieuwe Fiat Fiorino MaxxiSpaceFrame waarin op gemakkelijke manier een grote verscheidenheid aan vakkenrekken, legborden, schuifladen en koffers in verschillende breedten en diepten kunnen worden vastgezet of geklikt middels het Sortimo-snelwisselsysteem Easy-Klick. In de frames worden zowel aluminium legborden met M- en S-BOXXEN geïntegreerd alsook de nieuwe Sortimo T-BOXX. Tegelijkertijd worden ook de nieuwe vloermontagerails ingebouwd, die een crashbestendige bevestiging van kabelrollen en langmateriaal tussen de kasten mogelijk maken. Met slechts 41 kg totaalgewicht past het Sortimo Globelyst-systeem mooi binnen het totaalconcept van de Minicargo, want die heeft slechts 500 kg nuttig laadvermogen.

Een andere innovatie van Sortimo is een transportsysteem voor de beeldschermhandel. Platte beeldschermen hebben soms al afmetingen van 65 inch, wat diagonaal gemeten neerkomt op 1,65 m. Het transport van grotere schermen vereist dus aanpassingen in de bestelauto. Sortimo ontwikkelde voor schermen een crashbestendig systeem dat in enkele seconden uit het voertuig te rijden is met behulp van eventueel inklapbare oprijplaten en waarmee schermen tot 65 inch kunnen worden getransporteerd. Ook dit systeem is gebaseerd op het Globelyst-systeem en het Space-Frame dat daarvan deel uitmaakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.