Nieuws

Speciale band Vredestein voor cargobike

De cargobike wordt meer en meer een alternatief voor de last mile in de binnenstad. Apollo Tyres brengt nu een speciale band op de markt voor cargobikes, de Vredestein Cargo.

De Vredestein cargo is speciaal ontwikkeld voor elektrisch ondersteunde bakfietsen die worden gebruikt voor stadsleveringen. De nieuwe band maakte zijn debuut op Eurobike 2022 in Frankfurt.  De nieuwe band zal beschikbaar zijn in één maat, met een diameter van 20 inch (508 mm) en een breedte van 2,2 inch (55 mm). Aanvullende maten zullen in 2023 worden aangekondigd.

De Vredestein Cargo is het resultaat van meer dan twee jaar ontwikkeling en is ontworpen om een aanzienlijk hogere duurzaamheid, stabiliteit en lekbestendigheid te bieden dan conventionele fietsbanden die traditioneel worden gemonteerd op ‘last-mile’ bezorgingsbikes.

De Vredestein Cargo is voorzien van een geavanceerde rubbersamenstelling, een innovatief apex-ontwerp ter versteviging van de zijwanden en een robuust karkas met een stalen hiel, die samen zorgen voor een ruim zes keer langere levensduur dan een standaard fietsband. Praktijkproeven wijzen uit dat de Vredestein Cargo zo’n 8.000 -10.000 km meegaat. Dat is veel meer dan de 1.500 km die een standaard fietsband gemiddeld aflegt, en zorgt ervoor dat de nieuwe Vredestein-band aanzienlijk lagere total cost of ownership oplevert.

De hoge slijtagesnelheid van conventionele banden voor cargo e-bikes kan de veiligheid van de berijders in gevaar brengen, vooral bij een nat of glad wegdek. Dankzij de revolutionaire constructieve eigenschappen, die sterk zijn beïnvloed door het ontwerp van Vredestein-banden voor personenauto’s, biedt de nieuwe Vredestein Cargo superieure normen op het gebied van comfort, grip en tractie – het hele jaar door en onder alle weersomstandigheden.

Tegelijkertijd met de introductie heeft Apollo Tyres een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Britse micro-mobiliteitsbedrijf EAV, dat de Vredestein Cargo gaat monteren op de nieuwe generatie geavanceerde vierwielige eCargo-fietsen. EAV heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de Vredestein Cargo en ervoor gezorgd dat deze voldoet aan de meest veeleisende gebruikerseisen.

Business Development Manager Tweewielerbanden bij Apollo Tyres, Alexander Mai: “We hadden nog geen product in dit snelgroeiende segment, en dat betekende dat we met een schone lei aan het project konden beginnen. Ons R&D-team heeft op vindingrijke wijze een aantal belangrijke tekortkomingen van conventionele fietsbanden aangepakt, gebruikmakend van de inzichten die we hebben opgedaan in onze laatste programma’s voor wegvoertuigen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Vredestein Cargo nieuwe maatstaven stelt op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, prestaties, eigendomskosten en veiligheid.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.