Nieuws

Speciale Challenge-uitvoering Toyota Hilux

Toyota is trots op de overwinning van Nasser Al-Attiyah, met een van haar Hilux pick-ups. Tijd voor een speciale uitvoering van de Hilux voor de gewone berijder. Geen replica van de Gazoo Racing Toyota, maar een Challenge-uitvoering. Een die volgens Toyota prima past bij ondernemers.

De Dakar Rally is voor autocoureurs een van de grootste uitdagingen ter wereld. De 2019-editie is onlangs met grote voorsprong gewonnen door Toyota GAZOO Racing met Toyota coureur Nasser Al-Attiyah achter het stuur van een Toyota Hilux. Toyota daagt nu ondernemers in Nederland uit met een nieuwe tijdelijke uitvoering van de onverwoestbare Hilux, de Challenger. De prijzen beginnen bij 29.490 euro excl. bpm en btw. Het voordeel kan oplopen tot 4.393 euro.

De nieuwe Toyota Hilux Challenger is leverbaar als Xtra Cabine Van 4×4. De pick-up is breed inzetbaar met een laadvermogen van ruim 1.100 kilogram en een trekvermogen van zelfs 3.500 kilogram. Met zijn inschakelbare 4×4-aandrijving inclusief sperdifferentieel op de achteras kan de Hilux Challenger elke terreinuitdaging aan en is hij onoverwinnelijk in het terrein. De Challenger ziet er met het optionele Challenger pakket ook nog eens extra uitdagend uit, met spatbordverbreders, 18-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, pushbar en matzwarte roll-overbar. De fraaie tonneaucover is in dit geval uitgevoerd in de carrosseriekleur.

Alhoewel de Hilux Challenger er vanbuiten uitdagend uitziet, maakt hij het vanbinnen ondernemers juist extra gemakkelijk; behalve automatisch airconditioning, stoelverwarming en cruise control, is ook het Toyota Go navigatiesysteem standaard. Wie kiest voor het optionele Challenger pakket krijgt ook een stoer zwart lederen interieur. De Hilux Challenger is standaard uitgerust de actieve veiligheid van Toyota Safety Sense waarmee de bestuurder over een assistent beschikt zodra uitdagende verkeerssituaties zich voordoen.

Toyota levert de nieuwe Challenger-uitvoering van de Hilux als Xtra Cabine Van 4×4 met een 110 kW/150 pk sterke 2.4 D-4D dieselmotor. De prijzen beginnen bij 29.490 euro exclusief bpm en btw (32.990 euro met Challenger pakket). Het voordeel indien gekozen wordt voor het Challenger pakket bedraagt 4.393 euro. De Hilux Challenger is per direct bij de Toyota dealer verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.