Nieuws

In september 2022 werd SsangYong Motor Company overgenomen en werd het ondergebracht in de KG Groep. Deze fusie brengt nu ook een naamsverandering met zich mee want de bestaande bedrijfsnaam SsangYong Motor Company zal op 22 maart worden vervangen door KG Mobility. In de nieuwe vorm staat voor de nabije toekomst ook een elektrische pick-up op de planning.

De KG Group die SsangYong Motor Company heeft overgenomen telt 19 dochterondernemingen die actief zijn in erg diverse sectoren zoals chemie, staal, milieuvriendelijke energie, IT, media en zelfs opleidingen. De naamswijziging naar KG Mobility zal op 22 maart een feit zijn nadat de raad van bestuur dit heeft goedgekeurd.

Het nieuwe bedrijf KG Mobility wil zich als een duurzame, toekomstgerichte en wereldwijd actieve automotive speler in de markt zetten en zal onder de vleugels van de KG Group opereren.

KG Mobility wil onder het motto “Go. Different. KG Mobility” vier nieuwe elektrische modellen lanceren in diverse populaire segmenten. Om te beginnen komt er de Torres EVX, er komt ook een midsize pick-up (O100) met elektroaandrijving. Verder volgt er een elektrische full-size SUV (F100) en eveneens een compacte elektrische SUV (KR10). KG Mobility zal tevens een nieuw EV-platform ontwikkelen en er wordt – in samenwerking met andere IT- en softwarespelers binnen de KG Group – gewerkt aan autonome rijfuncties en doorgedreven connectiviteit.

De naam SsangYong zal nog niet meteen verdwijnen want op officiële communicatiekanalen zoals de website zal ‘SSANGYONG’ nog een tijdje naast ‘KG Mobility’ te zien zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.