Nieuws

Staatsbosbeheer en Neste maken bekend dat de beheerder van het groene erfgoed van Nederland het gebruik van Neste MY Renewable Diesel (HVO100) verder heeft uitgebreid. Hiermee geeft Staatsbosbeheer nog nadrukkelijker invulling aan haar duurzaamheidsdoelstellingen, die gebaseerd zijn op het door de overheid gesloten Klimaatakkoord. De ambitieuze verduurzaming waarin alle eigen dieseltanks worden voorzien van de hernieuwbare brandstof Neste MY, volgt op de al sinds 2015 bestaande afname van Neste MY voor tractoren, vaartuigen en terreinauto’s. In totaal verbruikt Staatsbosbeheer hiermee circa 300.000 liter van de fossielvrije diesel op jaarbasis.

“Met de fossielvrije diesel Neste MY geven we vorm aan ons duurzaamheidsbeleid. We willen een aanjager zijn, een motivator voor andere organisaties, maar ook voor de landbouwbedrijven om ons heen, waar we mee samenwerken. Wij kiezen voor Neste MY omdat het een fossielvrij product is, gemaakt uit herwinbare grondstoffen. En het is betrouwbaar, met een gedegen certificering. Dat is voor ons erg belangrijk”, aldus Jaco Harmsma, Landelijk Coördinator Wagenpark en Mechanisatie bij Staatsbosbeheer.

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90 procent verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Wij zijn dan ook zeer tevreden met het besluit van Staatsbosbeheer om alle eigen dieseltanks te voorzien van Neste MY Renewable Diesel. Wij delen met Staatsbosbeheer het optimisme over Neste MY Renewable Diesel en gaan ervan uit dat we de groene ambities van Staatsbosbeheer in de toekomst met succes kunnen blijven ondersteunen”, legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.

Neste MY Renewable Diesel wordt gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Het is een paraffinische diesel genaamd HVO. Dit staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en wordt voornamelijk gemaakt van grondstoffen uit afval- en restproducten. Het gaat bijvoorbeeld om afvalproducten, zoals gebruikt frituurvet. Met deze fossielvrije en emissiearme diesel stelt Neste klanten in staat om de uitstoot van broeikasgassen, in vergelijking met fossiele diesel, tot wel 90%1 te verminderen gedurende de levenscyclus van de brandstof.

Distributiepartner Future Fuels levert in Nederland de brandstof aan Staatsbosbeheer op alle locaties die eigen opslagtank voor diesel hebben. Staatsbosbeheer gebruikt de fossielvrije diesel van Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en het vierde meest duurzame bedrijf ter wereld2, sinds 2015.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.