Nieuws

Standaard LPK bij nieuwe laadklep

Dhollandia is de eerste laadklepfabrikant die een carrosseriebouwer verplicht om na montage van een laadklep standaard een LPK-ingebruiknamekeuring uit te voeren. Dhollandia levert bij elke nieuwe laadklep de LPK-checklist met bijbehorende sticker.

Bij de keuring wordt de klep onderworpen aan een statische-, dynamische- en overlasttest. De klant is op deze wijze ervan verzekerd dat de laadklep op een juiste en veilige manier aan het voertuig is bevestigd en voldoet aan alle eisen die zijn vastgelegd in de Europese CEN-normen 1756-1 en 1756-2.

LPK is een initiatief van FOCWA Carrosseriebouw en RAI/speciale voertuigen en alle grote laadklepfabrikanten. Dhollandia is de eerste fabrikant die het voortouw heeft genomen. Andere laadklepfabrikanten overwegen om dit initiatief over te nemen.

In 2008 zijn ruim 8.500 LPK-keuringen uitgevoerd. Dit aantal groeit elk jaar met circa 20%. De verwachting is dat in 2009 het aantal keuringen zal oplopen tot boven de 10.000.
Alle informatie en ook een overzicht van alle LPK-keuringsstations is te vinden op de recent vernieuwde site: www.lpk.nl. Via deze site kan men zich ook aanmelden om LPK-bedrijf te worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.