Nieuws

Stern Lijnden eerste dealer LEVC

LEVC (London Electric Vehicle Company) heeft haar eerste dealer in Nederland aangesteld. Stern Lijnden zal de TX Taxi en TX Shuttle gaan verkopen. De hybride VN5 bestelauto volgt in het voorjaar van 2021.

Joerg Hofmann, CEO van LEVC: “We zijn verheugd om ons officiële dealernetwerk uit te breiden naar een andere belangrijke Europese markt met de benoeming van Stern Lijnden. Het merk LEVC kan nu worden geïntroduceerd bij een aantal Nederlandse ondernemers die graag de overstap willen maken naar groenere mobiliteit. Het is ook een belangrijke mijlpaal omdat we onze exportstrategie voortzetten om eind 2021 in 21 landen actief te zijn.”

Stern Lijnden is de eerste geautoriseerde LEVC-dealer in Nederland die verkoop- en aftersalesondersteuning biedt aan klanten in Amsterdam en de omliggende regio. Stern Lijnden, onderdeel van de landelijke Stern dealergroep, met LEVC als belangrijke partner, zal lokale bedrijven helpen bij het implementeren van ‘shuttle on demand’ diensten door het stimuleren van groene mobiliteitsgroei in de regio. De introductie van LEVC zal ook ten goede komen aan conventionele taxiondernemers die willen overstappen op groenere voertuigen.

Jasper Boxem, Site Manager bij Stern Lijnden: “Bij Stern geloven we dat mobiliteit een primaire levensbehoefte is en dat mensen de voorkeur geven aan individuele mobiliteit. Niets geeft een gevoel van vrijheid zoals het bepalen van het tijdstip en de locatie van vertrek en het plannen van je eigen route. LEVC is een geweldige aanvulling op ons productportfolio en biedt met het TX-model een barrièrevrije mobiliteit. Met de aankomende lancering van de VN5 kunnen we een licht bedrijfsvoertuig aanbieden dat is uitgerust om zowel de behoeften van een commerciële klant als de milieuagenda van stedelijke gebieden aan te kunnen.”

De elektrische voertuigen van LEVC zijn volgens de partners bij uitstek geschikt voor de Nederlandse markt.  Door gebruik te maken van LEVC’s eCity technologie is 101 km emissieloos rijden mogelijk en een totaal elektrisch aangedreven bereik van meer dan 484 km in zowel de TX Taxi als de TX Shuttle-variant. Bestuurders kunnen volgens LEVC meer dan 100 euro per week besparen op brandstofkosten en er is al meer dan 36.000 ton CO2 bespaard, op basis van 4.500 TX’s die meer dan een jaar in bedrijf zijn. 

De TX- en TX Shuttle-modellen zullen volgens LEVC een grote aantrekkingskracht hebben dankzij de lage CO2-uitstoot van 19 g/km.  De autobelasting in Nederland – of Belasting van Personenautos en Motorrijwielen (BPM) – wordt berekend op basis van CO2-tarieven, wat betekent dat de TX met een jaarlijkse BPM slechts 456 euro kan rijden, een fractie van de kosten in vergelijking met andere populaire taximodellen.

Vanaf volgend voorjaar wordt de nieuwe elektrische bestelwagen van LEVC, VN5, in Europa op de markt gebracht. VN5 is actief in de een-tons-sector en heeft hetzelfde ontwerp en een lichtgewicht aluminium constructie als TX, evenals zijn innovatieve eCity-aandrijflijntechnologie. Dit geeft een uitstootvrij bereik van 98 km en een totaal flexibel bereik van meer dan 484 km, en met een capaciteit tot 5,5m3 biedt VN5 gemakkelijk plaats aan twee europallets met een bruto laadvermogen van 830 kg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.