Nieuws

Succesvol Volkswagen topman stapt op

Dr. Eckhard Scholz, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens, legt per 1 september a.s. op eigen initiatief zijn functie neer. Hij wordt opgevolgd door dr. Thomas Sedran, senior vice president strategie bij Volkswagen AG.

Sedran (rechts op de foto) is pas sinds 2015 aan boord bij Volkswagen. Eerder was hij lid van de Raad van Bestuur bij Opel en topman voor Chevrolet en Cadillac. Zijn opvolger voor zijn huidige functie is nog niet bekend.

Dr. Eckhard Scholz werkte al sinds 1991 bij Volkswagen. Hij is opgeleid als engineer en hield zich tot zijn benoeming als CEO van VW Bedrijfswagens in 2014 voornamelijk bezig met technische ontwikkeling op managementniveau. Scholz was zeer succesvol als CEO van Volkswagen Bedrijfswagens; onder zijn leiderschap won Volkswagen diverse malen de International Van-of-the-Year Award en de International Pick-Up Award.

Scholz (links) was naar eigen zeggen ‘toe aan iets nieuws’. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen maar hij verwacht wel dat de banden met de Volkswagen Groep blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.