Nieuws

Thermo King introduceert het nieuwe accupakket dat speciaal ontworpen werd voor de volledig elektrische E-200-koelunits. De nieuwe lithium-ionbatterij (Li-ion) van Thermo King, is verkrijgbaar in versies van 1,8 kWh en 3,6 kWh.  In combinatie met de E-200-units zorgt het accupakket voor een emissievrije transportkoeling die ononderbroken koeling garandeert. Dit zelfs als de chauffeur stopt voor aflevering, een pauze neemt of het voertuig tijdens een langere periode moet uitschakelen.

“Productinnovatie, duurzaamheid, uptime, TCO, optimale efficiëntie en klanttevredenheid zijn onze grootste drijfveren”, aldus Eneko Fernandez, productmanager bij Thermo King. “Elektrificatie is een trend die zich zal voortzetten. Het verder ontwikkelen van oplossingen die geen dieselmotor gebruiken om de compressor aan te drijven, maar gebruik maken van een op batterijen gebaseerd systeem krijgt steeds meer aandacht. Bij Thermo King willen we de grens opzoeken van wat mogelijk is in onze branche, en vandaag bereiken we een nieuwe mijlpaal. We ontwikkelden ons eigen Li-ion-batterijpakket dat volledig geïntegreerd in het systeem van de koelunit. Dit stelt onze klanten in staat de voordelen van slim en duurzaam energiebeheer te maximaliseren.”

Het Thermo King-accupakket is ontworpen om naadloos samen te werken met de volledig elektrische, emissievrije E-200-koelunits voor middelgrote bestelwagens en vrachtwagens. Dit is de nieuwste toevoeging aan Thermo King’s groeiende portfolio van niet-dieseloplossingen. In tegenstelling tot de typische oplossingen voor kleine vrachtwagens die zijn ontworpen voor dieselverbrandingsmotoren, levert de E-200 een constante capaciteit, voor zowel single- als multitemptoepassingen. Daarbij werkt de unit onafhankelijk van de motoren van de voertuigen. Het systeem is bovendien compatibel met zowel elektrische als motoraangedreven voertuigen. De Thermo King-batterij werkt met het gepatenteerde energiebeheer van de E-200-units, wat bijdraagt aan een lager energieverbruik, een grotere autonomie van het voertuig en een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid.

De batterij in combinatie met de E-200 unit zorgt voor de hold-over-capaciteit, een milieuvriendelijke manier om de unit van stroom te voorzien tijdens leveringen of pauzes. Dit is vooral belangrijk bij thuisbezorging en andere distributieactiviteiten in stadsomgevingen, vanwege de hoge leverfrequentie, een groot aantal deuropeningen, korte rijafstanden en het herhaaldelijk stilstaan in het verkeer. Het geeft wagenparkbeheerders de gemoedsrust dat de getransporteerde goederen te allen tijde gekoeld worden en er geen temperatuurverschillen in het koelcompartiment zijn. De oplossing is ook compatibel met de start-stopfuncties van het voertuig en zorgt voor extra besparingen op brandstof.

De productontwikkelingen van Thermo King E-200 en batterijpakketten liggen in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 van Trane Technologies, en de toewijding aan het verminderen van de koolstofemissies van onze klanten met maar liefst één gigaton.


1 reactie op “Thermo King introduceert Li-ion accu voor E-200

  1. JoséG schreef:

    Als die Thermo King accu’s in staat zijn om de koelunits in de bestelauto’s te koelen voor een bepaalde periode, dan zouden die accupakketten misschien ook voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld voor service-busjes die juist warmte (kachel functie) nodig hebben als ze stilstaan. Heel benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.