Nieuws

Thomas Sedran nieuwe ACEA-voorzitter LCV

Thomas Sedran, de topman van Volkswagen Bedrijfswagens, is gekozen tot voorzitter van het lichte-bedrijfswagensegment van ACEA, LCV-GM. In deze rol is hij verantwoordelijk voor alle bestelautofabrikanten die lid zijn van ACEA.

De onlangs benoemde directeur-generaal van ACEA, Eric-Mark Huitema, verwelkomde de verkiezing van Thomas Sedran: “Ik kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken, met name aan de belangrijkste kwesties van onze industrie voor de toekomst.” De bestuurders van alle Europese fabrikanten van lichte bedrijfsvoertuigen zitten in het LCV-GM-comité. Zij omvatten de CEO’s en bedrijfsleiders van Daimler, Ford, Volkswagen bedrijfsvoertuigen, Iveco, PSA, Renault en Toyota. In zijn nieuwe rol als voorzitter zal Thomas Sedran de belangen van ACEA-leden in het LCV-segment vertegenwoordigen, met name in de omgang met de Europese instellingen.

Thomas Sedran bedankt de LCV-leden van ACEA voor het vertrouwen dat ze in hem hadden gesteld. “Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn collega’s. Wat we nu moeten doen, is de belangrijkste strategische kwesties voor de industrie in Europa aanpakken.” Deze omvatten het wettelijk kader voor nieuwe oplossingen voor mobiliteit en vervoer en voor het verhogen van het automatiseringsniveau in de sector, leidend tot zelfrijdende voertuigen. “Ook hoog op de agenda staat de voortdurende vermindering van de CO2-uitstoot in onze sector om de klimaatdoelstellingen te helpen bereiken. Met het nieuw gekozen Europees Parlement en de nieuw gevormde Europese Commissie is dit nu het juiste moment om deze belangrijke te bespreken problemen en werken aan oplossingen. “

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.