Nieuws

Toyota Hilux schakelt op naar Euro 6.2

Toyota heeft de Hilux een update gegeven waarmee de auto voldoet aan de Euro 6.2 emissienorm. Daarnaast is de CO2 uitstoot en het brandstofverbruik vastgesteld conform de WLTP normering. Dit geldt voor zowel de Enkele Cabine, Xtra Cabine als Dubbele Cabine zowel met handgeschakelde als automatische versnellingsbak. Ondanks de gunstige uitstoot en verbruik, blijft de Hilux een echt werkpaard met een laadvermogen van ruim 1.100kg en een geremd trekgewicht tot 3.350kg.

De Hilux is voorzien van de 2.4 D-4D dieselmotor met 11kkW (150pk). Wederom heeft Toyota een slag gemaakt waarbij zowel de uitstoot van roetdeeltjes, stikstof en CO2 verder is teruggedrongen. Ondanks de nieuwe WLTP meting, neemt de CO2 uitstoot af van 178 naar 171 gram per kilometer voor de Hilux Enkele Cabine 2WD (correlated NEDC). Het brandstofverbruik neemt evenredig af.

Voor modeljaar 2019 is Toyota Safety Sense voor de Hilux verder verbeterd en uitgebreid. Naast de rijstrook assistent, pre-collision system met voetgangersherkenning en verkeersbordherkenning is Adaptieve Cruise Control nu standaard. De auto herkent nu ook in schemer en donkere situaties zelf voetgangers en fietsers. Indien nodig remt de auto zelf af, zelfs tot stilstand.

Voor modeljaar 2019 zijn enkele specificaties toegevoegd. Het vernieuwde Toyota Safety Sense pakket is beschikbaar op de Hilux Enkele Cabine en Xtra Cabine in Cool Comfort uitvoering. De Hilux Dubbele Cabine Professional uitvoeringen zijn nu standaard uitgerust met Climate Control in plaats van een handbediende airconditioning. De stoere Hilux Executive met zijn afwijkende grille, voor- en achterbumper is voortaan voorzien van een piano zwarte grille, buitenspiegels, deurgrepen en achterklepgreep. Zijn avontuurlijke onverwoestbare uitstraling krijgt hiermee een extra accent.

De aangepaste Toyota Hilux is per direct leverbaar als Enkele Cabine Van, Xtra Cabine Van, Dubbele Cabine Van én Dubbele Cabine 5-persoons uitvoering. De prijzen starten bij 19.195 euro exclusief BTW en BPM voor de Enkele Cabine in Comfort uitvoering. De BPM-plichtige Dubbele Cabine uitvoeringen zijn fors in prijs gedaald vanwege een lagere CO2 uitstoot waardoor het BPM bedrag lager uitvalt. Een verlengde versie van de Hilux dubbele cabine waardoor ook deze op grijs kenteken kan worden gereden is er nog altijd niet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.