Nieuws

Toyota presenteert pick-up zonder pedalen

Toyota heeft op de Japan Mobility Show heel veel nieuws laten zien. Een van de conceptmodellen die er te zien was is de EPU pick-up truck. Die is op zich al speciaal, maar deze auto heeft geen pedalen meer, maar een zeer innovatief stuur.

De EPU is een midsize pickup concept met een monocoque chassis met een lengte van iets meer dan vijf meter. Er is een dubbele cabine dus in principe kunnen er vijf mensen mee.

Zeer bijzonder aan de EPU is het Neo Steer, een geheel nieuw stuurconcept wat in Japan ook op de nieuwe Landcruiser werd gepresenteerd. Het stuur is niet langer vierkant maar het lijkt wat op een gaming stuur. Het hele cockpitconcept is gebaseerd op het stuur van een motorfiets, waarbij de functies van het gas- en rempedaal in het stuur zijn geïntegreerd.

Een groot gezichtsveld dat mogelijk wordt gemaakt door het onregelmatige profiel van het stuurwiel en de ruime vloer zonder pedalen moeten zorgen voor een onbelemmerde rijpositie en soepel in- en uitstappen. Het Neo Steer werkt met steer-by-wire en moet zo direct sturen dat overpakken eigenlijk nooit meer nodig is. Zeer toepasbaar is het feit dat Neo Steer mensen met een beperking aan hun benen zonder aanpassingen in een personen- of bestelauto kan laten rijden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.