Nieuws

Transportbedrijf en logistiek dienstverlener Maat uit Alblasserdam richt een nieuwe divisie op: E-Mobility, waarmee het bedrijf zicht gaat richten op de verkoop, verhuur en onderhoud van lichte elektrische bedrijfsvoertuigen.

Het is niet moeilijk om tegenwoordig een elektrische bedrijfswagen tegen te komen. Ze rijden voor fooddelivery bezorgdiensten, als elektrische wagens bij zorginstellingen of bij gemeentewerken. De verwachting is dat deze vervoersmiddelen in de nabije toekomst meer regel dan uitzondering zullen zijn. Maat, vooral bekend om hun opvallende rode vrachtwagens, gaat zich met hun nieuwe divisie Maat E-Mobility richten op het onderhouden, verkopen en verhuren van deze elektrische voertuigen.

“Met Maat E-Mobility gaan we pionieren in een snelgroeiende markt”, vertelt algemeen directeur Arjan Maat. “Een spannende stap, maar ook eentje die wij met het volste vertrouwen nemen. Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis opgedaan binnen onze divisie interne transportmiddelen (o.a. heftrucks) en wij kennen de logistieke en transportsector bovendien op ons duimpje. Het zou zonde zijn als wij deze oppertunity aan ons voorbij laten gaan. Vooral omdat steeds meer instellingen en bedrijven hun wagenpark willen of moeten verduurzamen.”

Pierre Buse (links) en Arjan Maat

De verwachting is namelijk dat het aantal bedrijven dat de komende jaren gaat verduurzamen explosief zal groeien. Niet in de laatste plaats vanwege de klimaatdoelstellingen die vanuit Europa opgelegd worden. Het is de bedoeling om vanaf 2025 een flink aantal stadskernen volledig emissievrij te hebben. Daarnaast blijkt uit onderzoek van onder andere ABN AMRO dat 87 procent van de logistieke professionals vindt dat het goederenvervoer in de stad schoner moet. Arjan Maat: “Elektrische voertuigen bieden dan uitkomst. Apothekers die hun medicijnen rondbrengen in een elektrisch aangedreven voertuig, maaltijd- en pakketbezorgers die niet langer een vervuilende auto of scooter pakken of de plantsoenendienst die hiermee verduurzaamt. Maar je kunt ook denken aan makelaars, zorgverleners of hoveniers die binnen de grenzen van een stad of dorp voor elektrisch gaan, tevens ziet Maat kansen om in de (petro)chemie en industrie deze elektrische voertuigen in te zetten.”

Bij Maat E-Mobility worden elektrische bedrijfsvoertuigen onderhouden, maar je kunt ze ook kopen of huren. “Wij bieden een totaalpakket. Ons voornaamste doel is volledige ontzorging. Onze goed opgeleide servicemonteurs sleutelen op locatie aan alle voorkomende elektrische bedrijfsvoertuigen, met onze 24/7 service zijn we bovendien snel beschikbaar en de kwaliteit is uiteraard hetzelfde als dat men al van MAAT gewend is.”

Met een aantal nieuwe klanten kent Maat E-Mobility een mooie start. Inmiddels is de showroom aan het Nieuwland Parc in Alblasserdam gevuld met elektrische demovoertuigen van onder andere het merk Addax en Flinc. De elektrische voertuigen kunnen bijna volledig naar klantenwens worden opgebouwd, bijvoorbeeld met een open of gesloten (kiep)bak. Directeur van Maat Heftrucks Pierre Buse vertelt: “Maat E-Mobility heeft het tij mee. Veel van de door ons te leveren modellen sluiten naadloos aan op de vraag van bijvoorbeeld forensen en (logistieke) dienstverleners die op zoek zijn naar comfortabel en duurzaam vervoer. Bovendien verwachten wij dat de explosief gestegen vraag naar onder andere thuisbezorging – ook na de corona crisis – van structurele aard is. Onze (cargo) voertuigen, het alternatief voor bestelbusjes in de stedelijke gebieden, gaan daar naar verwachting volop van profiteren.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.