Nieuws

Van het Italiaanse Serrature Meroni komt een nieuw extra slot voor op deuren van lichte bedrijfsvoertuigen dat zowel door de chauffeur als op afstand te bedienen is. Het ziet eruit als een degelijke extra mechanische afsluiting maar daarachter zit een wereld van cloudbased toepassingen: Ufo Cloud.

Het ronde slot op basis van de bestaande Ufo 3 laat zich door de chauffeur openen met of een afstandsbediening of een app op zijn telefoon. Bij dat laatste zijn er verschillende toepassingen. Het slot kan automatisch ontgrendelen als de chauffeur er vlakbij staat. Maar het kan ook pas opengaan als de chauffeur twee keer op zijn telefoon tikt. Die hoeft daarvoor niet in de hand gehouden te worden.

De catch zit echter in het cloudbased scala aan mogelijkheden. Elk slot is namelijk via een streng beveiligd SHA 256 protocol verbonden met een server. De gebruiker heeft daarop toegang en kan daar een groot aantal zaken controleren en instellen. Wie bijvoorbeeld welke laadruimte mag betreden. Dit maakt het bijzonder interessant voor bijvoorbeeld de nachtelijke bevoorrading van servicevoertuigen. De chauffeur hoeft dan niet meer met een bos sleutels op pad maar krijgt via zijn smartphone precies toegang tot de laadruimten van de auto’s waar hij moet zijn. Dat kan ook nog eens binnen een tijdvenster zijn. Een andere toepassing is dat de chauffeur alleen binnen een geofenced gebied de laaddeur kan openen. Via Ufo Cloud kan het bedrijf ook de toegang tot bedrijventerreinen regelen door te bepalen voor wie de poort opengaat. Ook sleutelbeleveringen worden zo eenvoudiger te controleren.

Maar via het slot en Ufo Cloud kan de beheerder ook direct zien welke gereedschappen er in een auto aanwezig zijn via Tool-tagging. Door een lijst aan te leggen van wat er moet zijn, kunnen ook alerts worden ingesteld.

Ufo Tools as a service levert verder uitbreidingen als Ufo fleetbox die de opening van de deuren registreert en zo nodig een startonderbreker kan activeren. Via Ufo Realtime check up kunnen er allerlei dynamische activiteiten gemonitord worden zoals de positie, brandstofverbruik, gemiddelde of hoogste snelheid enzovoort.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.