Nieuws

Used1 is de naam van Daimler’s nieuwe gebruikte bestelautolabel dat in heel Europa zal worden uitgerold en zowel voor het eigen als andere merken geldt. De nieuwe activiteit werd aangekondigd door baas van Daimler’s bestelwagendivisie Wilfried Porth in een interview met Automobilwoche. Doel is meer omzet te genereren voor de dealers en hen de mogelijkheden geven nieuwe contacten te leggen en nieuwe doelgroepen te bereiken. Ook de after sales aspecten tellen mee.
De leiding van de nieuwe divisie berust bij Frank Brabant die Used1 vanuit Duitsland over heel Europa zal uitrollen. Het gaat daarbij uitdrukkelijk niet alleen om de verkoop van ex-lease bestelwagens maar de bedoeling is dat ook gebruikte bestelauto’s van eigen en andere merken worden ingekocht. 
De bestelwagens vallen bij Daimler sinds enige tijd onder de personenautodivisie en bieden met 9,2 een rendement dat nauwelijks onderdoet voor dat van de personenauto activiteiten.
Afgelopen jaar verkocht Mercedes-Benz Vans 289.100 Vito/Viano’s en Sprinters.

Used1 komt ook naar Nederland en zal onder de directe verantwoordelijkheid vallen van Erik Brok, verkoopdirecteur bestelwagens Mercedes-Benz Nederland. Gezocht wordt nog naar een persoon die Used1 bij de dealers gaat implementeren. Daarnaast blijft natuurlijk Truckstore, Daimler’s label voor gebruikte bedrijfswagens, ook actief op het gebied van bestelauto’s.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.