Nieuws

Van Mossel neemt PSA-dealer Van Zwienen over

De familiebedrijven Van Mossel Automotive Groep en Autobedrijf Van Zwienen hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van het autobedrijf aan Van Mossel Automotive Groep. De overname ligt ter goedkeuring bij de ACM en zal naar verwachting worden afgewikkeld op 1 augustus aanstaande. De directie van het Noord-Hollandse Autobedrijf Van Zwienen zal zich de komende tijd voorbereiden op de aansluiting van de dealergroep binnen Van Mossel Automotive Groep.

Door deze overname zullen de vijf Peugeot- en vier Citroën vestigingen worden toegevoegd aan het huidige Peugeot / Citroën / DS cluster bij Van Mossel. Het aantal Peugeot vestigingen komt daarmee binnen de groep uit op 11 en voor Citroën op 6.

Hans van Zwienen, directeur Van Autobedrijf Van Zwienen, zal zelf na de overname gaan genieten van een welverdiend pensioen. Alle betrokken medewerkers –inclusief de huidige directie- treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en zullen werkzaam blijven vanuit dezelfde locaties.

Autobedrijf van Zwienen is opgericht in 1990. De eerste vestiging was gevestigd in Beverwijk en betrof een Mazda-dealerbedrijf. In 1996 is het Peugeot-dealerschap erbij gekomen. Eerst met een vestiging in Purmerend, niet lang daarna volgden er vestigingen in Zaandam, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. Die laatste twee vestigingen zijn later samen ondergebracht in een nieuw bedrijfspand in Alkmaar. In 2013 werd Citroën toegevoegd aan het gamma, met vestigingen in Heemskerk, Zaandam, Purmerend en Alkmaar. Autobedrijf Van Zwienen is een familiebedrijf met een hands on mentaliteit en een duurzame bedrijfsvoering welke verankerd ligt in alle lagen van de organisatie.

Eric Berkhof, DGA Van Mossel Automotive Groep: “Van Mossel Automotive Groep heeft gekozen voor een geïntegreerde marktbenadering en een landelijke dekking in de autodichte gebieden van Nederland. Met de Noord-Hollandse vestigingen van Autobedrijf Van Zwienen zijn we nu nog beter vertegenwoordigd in het westen van Nederland. Wij zijn erg blij met deze overname en kijken ernaar uit om alle medewerkers te verwelkomen als nieuwe Van Mossel-collega.”

Ook Hans van Zwienen spreekt zijn tevredenheid uit. “Wij zijn verheugd dat de constructieve onderhandelingen met Van Mossel Automotive Groep nu tot dit resultaat geleid hebben. We zullen ons met volle kracht voorbereiden om de nieuwe koers te gaan inzetten. We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van zowel onze bedrijven als onze medewerkers in zeer goede handen komt.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.