Nieuws

Van Mossel start het nieuwe jaar met overnames

1

Van Mossel Automotive Groep start het nieuwe jaar met twee overnames.  Het betreft de overname van de klantenbestanden en medewerkers van de Peugeot Groene Hart vestigingen Aalsmeer en Mijdrecht als de overname van Autoschade Cloosterman in Nijmegen.

Van Mossel neemt de Peugeot vestigingen in Aalsmeer en Mijdrecht over van Peugeot Groene Hart (voorheen Hans Lammers). De twee vestigingen zijn vanaf 1 januari 2019 gesloten en alle klanten zijn per direct van harte welkom bij Van Mossel in Amstelveen. Alle medewerkers gaan mee over naar Van Mossel in Amstelveen en Amsterdam Zuidoost.

Eigenaar Hans Lammers legt uit: “De autobranche verandert zo snel dat grote investeringen noodzakelijk zijn voor een gezonde toekomst. De afstand van de vestiging in Aalsmeer naar Amstelveen is zo klein dat een investering in een nieuw pand niet logisch is. Om de toekomst voor onze medewerkers en klanten veilig te stellen hebben we heel bewust gekozen voor familiebedrijf Van Mossel. We hebben daarbij alle vertrouwen dat zij met hun alles-onder-een-dak concept de synergie en schaalvoordelen kan bieden die van grote meerwaarde zijn voor onze klanten.”

In 1977 is Gerard Cloosterman begonnen met het herstellen van autoschades in een werkplaats aan de Sint Stephanusstraat te Nijmegen, waar ruimte was voor enkele auto’s. Cloosterman draait op dit moment met een team van 11 vakkundige technici en 2 schade-afhandelaars. De vestiging zal per 2 januari verdergaan als Van Mossel Autoschade Nijmegen. Zij zijn en blijven aangesloten bij de franchiseketen Schadenet. De huidige eigenaar, Gerard Cloosterman zal vanaf dat moment van een welverdiend pensioen gaan genieten. Alle medewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf. Gerard Cloosterman is verheugd met de overname: “Door de aansluiting bij Van Mossel zal de vestiging in de toekomst geborgd zijn voor merkerkenningen. Dat is van grote toegevoegde waarde voor zowel onze klantengroep als onze medewerkers. Ik laat mijn vestiging in zeer goede handen achter bij het schadebedrijf van de Van Mossel Automotive Groep.

Eric Berkhof laat weten blij te zijn met de acquisities: “De overname van het medewerker- en klantenbestand van de twee genoemde Peugeot Groene Hart vestigingen past binnen de netwerkherstructurering die Peugeot momenteel doorvoert in Nederland. We kunnen hierdoor een nog grotere klantengroep van dienst zijn met de Van Mossel dealer-, schade- en leasebedrijven die we al hebben binnen dit gebied. Daarnaast is het onze ambitie om in alle grotere plaatsen aanwezig te zijn met Van Mossel. De toevoeging van een schadevestiging in Nijmegen is een uitvloeisel hiervan. Later dit jaar verwachten wij nog meer uitbreiding voor de Van Mossel Autoschade Groep, in zowel Nederland als België, zodat we nog dichter in de buurt zitten bij de klanten van onze dealer-, en leasebedrijven.

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt ruim 100 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo en Jeep. Verder exploiteert zij drie Mega Occasion Centra en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van ruim 73.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met ruim 2.500 medewerkers realiseert de groep een omzet van 2,1 miljard euro op jaarbasis.

1 reactie op “Van Mossel start het nieuwe jaar met overnames

  1. A.m.van der leeuw schreef:

    Van mossel .eens maar nooit meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.