Nieuws

VDL Nedcar wil gráág gaan bouwen voor Rivian

De geruchten die gingen over de bouw van Rivian elektrische (bedrijfs)auto’s bij VDL Nedcar in Born zijn bevestigd door de Limburgse gedeputeerde Stephan Satijn. Dat melden diverse media op basis van berichtgeving van het ANP.

VDL Nedcar heeft het personeel al geïnformeerd over de gesprekken. De onderhandelingen zouden vergevorderd zijn, maar staan of vallen volgens Satijn met de kap van Sterrebos bij VDL. Van de provincie had VDL het naburige bos allang mogen kappen, maar de Raad van State stak er een in voorlopige voorziening een stokje voor. Eerst moet de einduitspraak van een beroep worden afgewacht dat een actiegroep tegen de boskap had ingesteld bij de Raad van State.

VDL heeft in de beroepsprocedure al laten weten dat gegadigden, naast Rivian was eerder ook Canoo in de running, als voorwaarde stellen dat de faciliteiten van Nedcar moeten worden uitgebreid en daarvoor is boskap noodzakelijk.

Als Rivian daadwerkelijk naar Born komt, zou het er de RT1 pickup maar ook de elektrische bestelauto die onder meer voor Amazon bouwt kunnen maken. De komst van Rivian zou 4200 banen opleveren voor de regio Born.

Bron: ANP
Foto’s: Rivian


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.