Nieuws

Verkoop aanhangwagens groeit fors

Volgens de cijfers van Bovag en RDC werden er vorige maand 2.346 nieuwe aanhangwagens verkocht, oftewel 17 procent meer dan in mei 2020. In de eerste vijf maanden bedroeg de verkoop 11.993 exemplaren en dat is 27 procent meer dan een jaar geleden. Dat maakt Bovag bekend.

Uit de verkoopcijfers valt duidelijk op te maken waar ondernemers hun geld mee verdienen en waar consumenten het aan uitgeven. Er zijn in coronatijd fors meer boten verkocht en daarom stijgt de afzet van boottrailers dit jaar met 43 procent ten opzichte van de periode januari tot en met mei 2020. Daarnaast zijn er 30 procent meer nieuwe paardentrailers afgeleverd en blijkt dat hoveniers, aannemers en autobedrijven goede zaken doen. De verkoop van aanhangwagens voor vervoer van bouwmaterieel steeg 40 procent en er werden 29 procent meer nieuwe trailers verkocht die bestemd zijn voor het vervoeren van voertuigen.

Voor occasions bleek vorige maand daarentegen juist minder interesse. De afzet van de vakhandel daalde met 15 procent tot 930 stuks, hoewel het totaal over de eerste vijf maanden van 2021 nog immer een dikke plus van 12 procent vertoont. Aanhangwagenbedrijven verkochten dit jaar tot nu toe 5.180 tweedehands exemplaren, tegen 4.621 een jaar geleden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.