Nieuws

ViaVan van start in Amsterdam

ViaVan, de ridesharing dienst van Via en Mercedes-Benz Vans, is van start gegaan in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad is dus de eerste stad in Europa waar deze kosteneffectieve en duurzame alternatieve vorm van mobiliteit met onmiddellijke ingang beschikbaar is.

Via de ViaVan-app worden passagiers in realtime gematcht met anderen met dezelfde route en ze kunnen dan een Mercedes-Benz V-Klasse met professionele chauffeur delen. ViaVan zal dienen als een uitbreiding van het bestaande openbaar vervoersnetwerk van de stad, en biedt een betaalbaar en handig vervoersalternatief dat congestie en koolstofemissies vermindert. Ritten binnen de centrale stadszone kosten een vast tarief van slechts 5 euro. Om de lancering van de service te vieren, bedragen alle ritten binnen deze zone slechts 2 euro voor de eerste twee weken.

In september vorig jaar richtten Mercedes-Benz Vans en Via, een start-upbedrijf gevestigd in New York, de joint venture ViaVan op met het volgende doel: gedeelde ritten naar Europa brengen en hier vestigen als een aanvulling op bestaande mobiliteitsaanbiedingen. Andere steden zullen het voorbeeld volgen, waaronder Berlijn en Londen, waar de dienst ook zal worden gelanceerd afhankelijk van de definitieve goedkeuringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *