Nieuws

ViaVan van start in Amsterdam

1

ViaVan, de ridesharing dienst van Via en Mercedes-Benz Vans, is van start gegaan in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad is dus de eerste stad in Europa waar deze kosteneffectieve en duurzame alternatieve vorm van mobiliteit met onmiddellijke ingang beschikbaar is.

Via de ViaVan-app worden passagiers in realtime gematcht met anderen met dezelfde route en ze kunnen dan een Mercedes-Benz V-Klasse met professionele chauffeur delen. ViaVan zal dienen als een uitbreiding van het bestaande openbaar vervoersnetwerk van de stad, en biedt een betaalbaar en handig vervoersalternatief dat congestie en koolstofemissies vermindert. Ritten binnen de centrale stadszone kosten een vast tarief van slechts 5 euro. Om de lancering van de service te vieren, bedragen alle ritten binnen deze zone slechts 2 euro voor de eerste twee weken.

In september vorig jaar richtten Mercedes-Benz Vans en Via, een start-upbedrijf gevestigd in New York, de joint venture ViaVan op met het volgende doel: gedeelde ritten naar Europa brengen en hier vestigen als een aanvulling op bestaande mobiliteitsaanbiedingen. Andere steden zullen het voorbeeld volgen, waaronder Berlijn en Londen, waar de dienst ook zal worden gelanceerd afhankelijk van de definitieve goedkeuringen.


1 reactie op “ViaVan van start in Amsterdam

  1. ViaVan Amsterdam schreef:

    Vanaf 2020 is er, speciaal voor Amsterdam, ook een Nederlandse website over ViaVan beschikbaar. Op de website is informatie te vinden over de hoe chauffeur te worden de app, verschillende viaPassen, Schiphol vervoer en nieuwsberichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.