Nieuws

Ebro, wie kent het nog? Dit historische Spaanse bedrijfsautomerk krijgt een nieuw leven met de Ebro EcoPower, een elektrische pick-up op basis van de Nissan Navara.

Barcelona was altijd een belangrijke plaats voor Nissan. Vanuit de fabriek in Zona Franca rolden diverse bedrijfsauto’s, met onder meer de (e)NV200 en de Navara als meest recente producten. De Navara wordt niet meer gebouwd, maar voor de fabriek is een nieuwe functie gevonden: de wedergeboorte van het merk Ebro.

Ebro was als merk eigendom van Motor Ibérica en zodoende volbloed Spaans. Het merk produceerde decennialang lichte en zwaardere bedrijfswagens. Nu is er een poging om Ebro nieuw leven in te blazen met een elektrische pick-up truck op basis van de Navara.

De Ebro EcoPower is een pick-up met een aandrijflijn bestaande uit een elektromotor van 163 pk en een koppel van 500 Nm. Het accupakket is 75 kWh groot en goed voor een actieradius van 400 km. Volgens schattingen zal de EcoPower circa 2,5 ton wegen, wat een laadvermogen van maximaal 1000 kg kan betekenen. Meer specificaties zijn nog niet vrijgegeven.

Ebro wil in de oude Nissan-fabriek circa 1.000 stuks per jaar gaan bouwen van de nieuwe pick-up. Het is niet bekend of de EcoPower ook buiten Spanje leverbaar wordt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.