Nieuws

VIDEO – Ford lanceert Pro ecosysteem

Bestelauto stond natuurlijk weer met de neus vooraan tijdens de introductie van de Ford E-Transit in Barcelona. Maar die elektrische bestelauto, hoe goed ook, is maar de helft van het verhaal. “Met Ford Pro introduceren we een totaaloplossing voor fleetowners. Daarmee kan de stap naar elektrificatie makkelijke gemaakt worden en de productiviteit van het wagenpark verder verhoogd worden”, zegt Hans Schep, general manager van Ford Pro.

Ford Pro is de nieuwe naam van Ford Commercial Vehicles. Het is een wereldwijd bedrijf dat niet alleen bestelauto’s bouwt maar vooral oplossingen biedt aan zakelijke klanten. Van de grote fleetowner tot de ondernemer met één bestelauto. Ford Pro bestaat uit vijf zuilen: voertuigen, oplaadtechniek, software, service en financiering. Een deel van Ford Pro kennen we al. Bijvoorbeeld Ford Liive, een systeem dat met digitale connectiviteit maximale uptime moet garanderen. Het systeem verbindt de Ford bestelauto’s, het Transit Centrum dealernetwerk en de autofabrikant met elkaar. Het integreert in Ford Pro voor een deel met de telematicasystemen, de software. Alle rijgegevens worden gepaard aan voertuigdata. Daarmee is predictive maintenance mogelijk. Ford Pro Telematics is ook te gebruiken voor bedrijfswagens van andere merken. Deze worden dan voorzien van een plug-in-module. Ford Pro Software is ook te gebruiken in combinatie met eigen of bestaande telematica-oplossingen, bijvoorbeeld van leasemaatschappijen of andere bedrijven met grote wagenparken. Super handig dus als je een gemengd wagenpark hebt of al bestaande telematica-oplossingen.

Charging

Een andere belangrijke pijler is Ford Pro Charging. Wie wil overstappen naar een elektrische bestelauto moet ook aan de slag met laadinfrastructuur. Maar wat voor paal heb je nodig voor jouw werk, en is er ook thuis een laadpaal nodig? De specialisten van Ford Pro helpen de ondernemer met de juiste laadinfrastructuur, en zelfs als er aanpassingen aan het stroomnetwerk nodig zijn kan Ford daar bij helpen. Makkelijk is ook dat bij Ford Pro Charging facturering en administratie inclusief en inzichtelijk zijn. Ford levert zo een totaalpakket aan diensten rond het opladen van de elektrische bestelauto. Dat omvat het bepalen van de beste oplossing, het samenwerken met relevante stakeholders om rekening te houden met nutsvoorzieningen en planningsbeperkingen, het installeren van hardware en het verlenen van service en ondersteuning als de laadvoorziening eenmaal in gebruik is. De installatie en het onderhoud van de hardware gebeurt in samenwerking met toonaangevende installatiepartners en fabrikanten van laadsystemen.

FinSimple

Een elektrische bestelauto, maar ook de laadinfrastructuur, kosten serieus geld. Financiering is de vierde poot van Ford Pro. Ook rond de financiering en het uitzoeken van subsidies kan en wil Ford Pro een partner zijn. Ford Pro FinSimple is een nieuw financieringsplan dat inkoop, overzicht van financiën en investeringsplannen voor klanten eenvoudiger maakt. Het nieuwe initiatief biedt klanten een flexibel en vooraf goedgekeurd aanbod dat werkt als een creditcard. Ford Pro FinSimple is naar verwachting voor het einde van 2022 als volledig digitale dienst beschikbaar voor klanten in de belangrijkste Europese markten. Ook Ford Fleet Management is een nieuwe dienst. Die biedt toegang tot het volledige aanbod van Ford Pro. Het biedt de ondernemer een alles-in-één-pakket, geleverd door Ford in samenwerking met ALD Automotive.

Connected

De vijfde pijler van Ford Pro is het voertuig. Ford lanceerde in Barcelona de E-Transit, die nu al te bestellen is en binnenkort bij de Nederlandse dealers staat. Bestelauto kon al eerder rijden met de E-Transit (check onze website) en deed daarom in Barcelona maar een kort rondje. Maar de conclusie is hetzelfde: dit is een van de best rijdende bestelauto’s op de markt. Er zijn 25 verschillende modellen van de E-Transit leverbaar, inclusief een chassis-cabine. De reikwijdte van de E-Transit, standaard uitgerust met een accupakket van 68 kWh, staat op een reële waarde van 317 km (WLTP). Wie slim rijdt met de L-mode van de automatische versnellingsbak kan veel energie regenereren. Het standaard laadvermogen van de E-Transit is 1785 kg. Aan een eventuele trekhaak mag 750 kg worden gehangen. Vanzelfsprekend is de E-Transit volledig digitaal ‘connected’, een voorwaarde om te passen in de nieuwe Ford Pro ecocultuur. De prijslijst van de E-Transit begint bij 58.075 euro voor een chassis cabine en 58.825 euro voor een gesloten bestelauto. Goed nieuws is dat er later dit jaar een elektrische Transit Custom komt (zie ook het item in het nieuws in deze Bestelauto).

Minder kosten

In de VS – waar Ford Pro eerder dit jaar werd gelanceerd, is aangetoond dat het effect van geïntegreerde oplossingen met webgebaseerde tools voor wagenparkbeheer de totale kosten van wagenparkbezit met tien tot twintig procent kan verlagen.

“Ons Europese team is erop gericht om bedrijven te helpen groeien. De introductie van Ford Pro brengt die ambitie naar een nieuw niveau”, zegt Hans Schep, General Manager Ford Pro Europa. “Ford Pro biedt een nieuwe generatie van volledig elektrische modellen die zijn geïntegreerd met toonaangevende digitale diensten, waarmee onze klanten een nieuw tijdperk van productiviteit en groei tegemoet zullen zien.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.