Nieuws

Met de toevoeging van Mitsubishi aan de Renault-Nissan alliantie neemt de mate van belangrijkheid voor de Renault-fabrieken in Frankrijk toe. De fabriek in Maubeuge wordt een echt ‘center of excellence’, waar de nieuwe Renault Kangoo en de afgeleide Nissan NV250 worden gebouwd. De fabriek in Sandouville gaat een Mitsubishi bestelauto op basis van de Renault Trafic produceren. In totaal wordt er 450 miljoen euro geïnvesteerd in de fabriek in Maubeuge.

Dat heeft alliantie-voorzitter en CEO Carlos Ghosn gezegd tijdens een bijeenkomst in Frankrijk waar ook de Franse president Emmanuel Macron bij aanwezig was. Ghosn en Macron maakten samen een rondje door de fabriek in Maubeuge. Renault gaat in haar productieproces diverse digitaliseringen toepassen, met onder meer de inzet van drones voor inspecties.

Renault wil door de investeringen en de samenwerkingen het synergie-voordeel laten oplopen tot 10 miljard euro aan het einde van het strategieplan Alliance 2022. Met gezamenlijke productiefaciliteiten zullen Renault, Nissan en Mitsubishi profiteren van gezamenlijke platforms en productiefaciliteiten.

In de fabriek in Maubeuge worden de huidige, maar ook de toekomstige Renault Kangoo generaties gemaakt. Ook de Mercedes-Benz Citan wordt daar geproduceerd. Nieuw is dat ook de Nissan NV250, een kleine bestelauto op basis van de huidige Kangoo, vanaf midden volgend jaar in Maubeuge wordt gemaakt. Dat gebeurde al eerder met de Kubistar. Van het huidige model Kangoo is geen Nissan-variant beschikbaar. Ook de elektrische versie van de Kangoo wordt in Maubeuge gemaakt. Voor de uitbreiding van de productie wordt er 200 man extra personeel aangetrokken.

Mitsubishi Motors is het nieuwste lid van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Het Japanse merk gaat in de Renault-fabriek in Sandouville een bestelauto laten produceren die is gebaseerd op de Renault Trafic. Deze bestelauto is bedoeld voor de markten in Australië en Nieuw-Zeeland.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.