Nieuws

VIDEO – Q-Tech introduceert design-dakdragers

Q-Tech introduceert begin 2020 een nieuw product uit de Q-Top-reeks: Comfort bars; een nieuwe set design-allesdragers. De berijder van de bestelauto kan heel eenvoudig de functionaliteit van de Comfort bars aanpassen. Het product heeft namelijk een tweeledige functie: een transport-modus en een comfort-modus.

Het product is ontwikkeld door de R&D afdeling van Q-Tech. Tijdens de designfase stond het creëren van op-en-top flexibiliteit en gebruiksgemak voor de gebruiker centraal. “Met dit product bieden wij optimaal daktransport & comfortabel rijgedrag ineen. De gebruiker kan met één handeling zelf bepalen in welke modus hij wil rijden; in de comfort- of transport-modus”, aldus Bas Verschoor, Sales & Marketing Manager Europe Q-Tech.

“Het vernuftige switch-mechanisme maakt dat Q-Top Comfort bars in verticale of horizontale positie geplaatst kunnen worden. Via een robuuste handle verandert de gebruiker met het grootste gemak de positie van de bars. Tijdens transport van lange materialen staan de dragers verticaal. Wordt er niets vervoerd, dan kunnen de dragers in horizontale positie gebracht worden. In deze comfort-modus biedt het product het genot van geruisloos, economisch en duurzaam rijden. Bovendien is de handle voorzien van een uniek slot: dit waarborgt veilig transport en sluit direct het systeem af”, licht Verschoor toe.

De luchtweerstand van de Comfort bar is minimaal, doordat de dragers van curved aluminium zijn gemaakt en het product op de daklijn van het voertuig aansluit. In comfort-modus hebben Comfort bars een hoogte van 10 cm, gemeten vanaf het montagepunt op het dak.

De Comfort bars hebben een draagvermogen van 75 kilogram. Qua montage zijn de RVS (stainless steel) montagesteunen afgestemd op de originele montagepunten van het voertuig; met slechts een half uur montagetijd zijn de Comfort bars klaar voor gebruik. Bijkomend voordeel is dat de bars in de comfort-modus (neergeklapte stand) het brandstofverbruik minimaal beïnvloeden. Voor elektrische voertuigen vraagt deze stand minder van de actieradius van de bestelwagen.

Naast een strak design, een hoogwaardige afwerking  en groot gebruiksgemak, maakt met name het beveiligde switchmechanisme Q-Top Comfort bars uniek. Q-Top Comfort bars zijn vanaf 1-1-2020 leverbaar voor alle gangbare merken en modellen bedrijfswagens in het kleine en middensegment.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.