Nieuws

De elektrische Rivian bestelbus gaat vanaf nu rijden voor Amazon in tal van Amerikaanse steden, onder meer Baltimore, Chicago, Dallas en Nashville. Eind dit jaar moeten de busjes al in 100 steden rondrijden en er moeten er 100.000 op de weg zijn in 2030.

Amazon en Rivian werken al sinds 2019 samen aan de elektrische bestelauto. Amazon heeft sinds 2021 leveringen getest met Rivian testvoertuigen, waarbij meer dan 430.000 pakketten werden geleverd en circa 150.000 kilometers werden afgelegd. Dankzij deze tests kon Rivian de prestaties, de veiligheid en de duurzaamheid van het voertuig in verschillende klimaten en regio’s voortdurend verbeteren, net als de geavanceerde functies om de tevredenheid van de bestuurder en de algemene functionaliteit te garanderen.

De Rivian bus is er in drie lengtematen, de EDV 500 (6,3 meter lang), 700 (7,0 meter lang) en 900 (8,2 meter lang). De actieradius van de busjes varieert van 190 tot 250 km op een acculading. Interessant is dat de EDV 500 en EDV 700 al dik 4 ton totaalgewicht hebben, de 900 zelfs 6,3 ton. Dat maakt ze niet erg geschikt voor de Europese markt.

De vraag is overigens nog maar of de Rivian bestelbus op commerciële basis beschikbaar komt. Rivian zelf zegt van niet, wat logisch lijkt gezien de samenwerking met Amazon. Rivian CEO R.J. Scaringe zei tegenover Reuters wel te verwachten dat er ook andere bedrijfsvoertuigen worden ontwikkeld, maar dan in samenwerking met nieuwe partners, op eenzelfde basis dus als met Amazon.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.