Nieuws

VIDEO – Slimme Delivery Door op Sprinter

Mercedes-Benz levert op de Sprinter een slimme, ergonomische Speed Delivery Door. Speciaal voor spoedzendingen dus.

De Speed Delivery Door maakt het werk makkelijker voor pakketbezorger. Dit af-fabriek leverbare systeem is een automatische, sensorgestuurde dubbele draaideur aan de bijrijderszijde, die optioneel de conventionele schuifdeur naar de laadruimte vervangt.

Een lichtsensor detecteert de bestuurder zodra deze vanuit de bestuurdersstoel de laadruimte binnenkomt. De Speed Delivery Door wordt dan automatisch ontgrendeld en geopend. Dit bespaart tijd en ontlast de bestuurder, omdat hij de bestelwagen kan verlaten met de pakketten in de hand zonder iets te hoeven aanraken, de deur sluit automatisch achter hem. Het is niet nodig de goederen neer te zetten en weer op te pakken, zoals bij conventionele schuifdeuren het geval is. Automatische vergrendeling kan als extra optie worden besteld.

Nog een voordeel voor meer veiligheid: de Speed Delivery Door is aan de binnenzijde transparant. Bestuurders hebben dus zicht op het trottoir voordat ze naar buiten stappen. Het risico op aanrijdingen met voorbijgangers, in het bijzonder fietsers, wordt zo aanzienlijk verminderd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.