Nieuws

VIDEO – De zelfparkerende slippers van Nissan

Je zou willen dat Nissan nu al de autonome bestelauto zou presenteren, maar zover is het nog niet. De autofabrikant heeft al wel een ehh… zelfparkerende slipper dan wel pantoffel. Maar ja, die zit wel vol met high-tech componenten, zoals een elektromotor, accu, sensoren en software. Een zichzelf opruimend parkeerterrein, het zou zomaar kunnen in de toekomst.

Nissan heeft haar eigen technologie ontwikkeld om auto’s in de nabije toekomst autonoom te laten rijden. Onder de naam ProPilot zal deze technologie vanaf 2020 worden ingezet in toekomstige Nissan modellen. Tot die tijd experimenteren de Japanse engineers er echter lustig op los.

In 2016 werden er door Nissan al autonome bureaustoelen ontwikkeld, die met handgeklap netjes allemaal aansluiten aan de vergadertafel. Een jaar later toonde het bedrijf autonome stoelen in een wachtkamer, die volledig automatisch opschuiven en de leeggekomen stoel vooraan weer achteraan in de rij plaatsen. Nissan heeft daarvan amusante filmpjes op internet geplaatst.

Parkeerpositie
De nieuwste ontwikkeling betreft echter zelf parkerende pantoffels of slippers, kussens en tafels. Deze elementen maken deel uit van een Japans familiehotel of pension, ook wel Ryokan genoemd. Nissan heeft haar eigen Ryokan geopend onder de naam ProPilot Park Ryokan. In een Ryokan moet je bij binnenkomst je eigen schoenen uit doen en de slippers aandoen. Wanneer je echter een van de kamers wilt binnengaan, moeten de teenslippers weer uit en loop je op blote voeten verder. In de kamer staat vaak een lage tafel en kussens om op te gaan zitten.

Zowel de pantoffels, de tafel als de kussens zijn voorzien van de ProPilot technologie. Na gebruik voldoet het indrukken van de Propilot knop om de slippers, tafels en zitkussens automatisch terug te laten keren naar hun parkeerpositie. De funfactor is hoog, maar of we deze technologie daadwerkelijk terug zien in de traditionele Ryokan’s valt te betwijfelen.

Voor het bedrijfsterrein op vrijdagmiddag voorzien wij echter gouden kansen: de wagenparkbeheerder klapt pal voor de vrijmibo even in zijn handen en roetsj… het hele wagenpark staat strak in het gelid…

Bron: AT Aandrijftechniek

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.