Nieuws

Vijf jaar garantie op elke nieuwe Toyota

Toyota introduceert in Nederland vijf jaar garantie met een maximum kilometrage van 200.000 kilometer op elke nieuw via de officiële kanalen verkochte Toyota personenauto én bedrijfswagen.

Het merk Toyota staat volgens importeur Louwman & Parqui al jaren bekend om zijn rotsvaste betrouwbaarheid en bouwkwaliteit. Recent onderzoek van de consumentenbond plaatste het merk Toyota met een rapportcijfer van 8,7 bovenaan de lijst van 24 onderzochte automerken. Daarmee komt Toyota als meest betrouwbare automerk uit het onderzoek. Met de nieuwe standaard uitgebreide garantietermijn bevestigt Toyota het vertrouwen dat het merk in de markt geniet.

Door de uitgebreide garantietermijn kunnen de kopers van een nieuwe Toyota vijf jaar zorgeloos rijden en komen ze niet voor onverwachte kosten te staan. Ook zijn er voor de eigenaar minder gebruikskosten. Daarnaast is de hoge grens van 200.000 kilometer een positieve uitzondering in de markt. De garantie betreft overigens ook de bewezen betrouwbare hybride componenten en de hybride batterij van de vele Toyota Hybrid modellen. Wordt de Toyota binnen de garantietermijn weer doorverkocht, dan gaat de nog doorlopende garantie gewoon over naar de nieuwe eigenaar. Dit zorgt niet alleen voor zekerheid voor de koper, maar ook voor een verwachte hogere restwaarde van de jong gebruikte Toyota.

Naast de personenauto’s van Toyota gaat de nieuwe standaard vijf jaar garantietermijn ook gelden voor het gehele bedrijfswagenaanbod van het merk. Zeker gezien het vaak intensieve gebruik van bedrijfswagens, is de vijf jaar garantie tot maximaal 200.000 kilometer bijzonder in de bedrijfswagenmarkt. Toyota gaat daarmee 40.000 kilometer dan Nissan, dat eveneens vijf jaar garantie biedt.

De uitgebreide garantietermijn van vijf jaar / 200.000 kilometer geldt voor elke vanaf 1 januari 2020 geregistreerde Toyota en is standaard voor elk model.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.