Nieuws

Volelektrische Ford Transit in aantocht

Ford gaat een volelektrische versie van de Transit bestelauto op de markt brengen in 2022. Althans, in de Verenigde Staten. Europa krijgt de Transit 2tons BEV nog altijd in 2021, voor zover wij weten.

De volledig elektrische Transit wordt wel in de VS gebouwd en vormt een aanvulling op de al met MHEV-techniek beschikbare Transit.  Ford smijt meer dan 11,5 miljard US dollar tegen de elektrificatie van het aanbod aan. Dat omvat in de VS bijvoorbeeld ook een elektrische F-150 pick-up.

“De wereld gaat in de richting van geëlektrificeerde producten en klanten vragen er nu om”, aldus Jim Farley, COO van Ford Motor Company. Ford zet er volledig op in dat klanten straks op een zelfde manier met een elektrische Transit kunnen werken zoals ze dat nu doen met een dieselaangedreven auto. Ford kan daarom nu al zeggen dat er geen compromis zal worden gedaan als het gaat om laadvolume en laadvermogen. Ook komen er diverse chassisopties van de Transit BEV, inclusief chassis-cabineversies en diverse hoogtes en lengtes van de gesloten bestelauto.

Ford presenteerde de conceptversie van de elektrische Transit vorig jaar in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.