Nieuws

Volgeladen StreetScooter Work voor ReShare

ReShare, een afdeling van het Leger des Heils, heeft afgelopen week een StreetScooter Work in gebruik genomen. De inzet van deze volledig elektrische bedrijfswagen past naadloos in het duurzame beleid dat de hergebruiker van textiel voert. De sleuteloverdracht vond plaats in Breda waar de StreetScooter Work werd afgeleverd met ruim 500 kilo kleding, ingezameld door het personeel van leverancier Alphabet tijdens de kerstperiode.

“Toen de aflevering van de StreetScooter voor het Leger des Heils binnen Alphabet bekend werd, is spontaan het idee opgepakt om van deze aflevering iets speciaals te maken. Bij ReShare wordt duurzaamheid in hoofdletters geschreven en nagestreefd. Dat wij hier een duurzame auto aan mogen toevoegen, maakt ons trots”, aldus Ivo Lissone, CCO bij Alphabet.

Het Leger des Heils is een professionele, praktisch ingestelde en flexibele zorgorganisatie. Door textiel in te zamelen, kan het Leger des Heils in Nederland en daarbuiten mensen in nood helpen. Kleding behoort tot een van de eerste menselijke levensbehoeften. Revenuen die uit textielverkoop zijn verkregen, worden 100 procent besteed aan niet-gesubsidieerde projecten van het Leger des Heils in Nederland en in ontwikkelingslanden. Zo leveren zij een bijdrage aan maatschappelijke duurzaamheid. Ook stimuleren zij hun relaties (zoals gemeenten en andere organisaties) te werken volgens het principe local-for-local. Dit houdt in dat wat lokaal wordt ingezameld, ook weer lokaal wordt ‘verzilverd’ in tweedehands kleding en werkgelegenheid. Sinds 2006 verzamelt het Leger des Heils kleding en textiel in onder de naam Leger des Heils ReShare. “We scheiden kleding en schoenen van het afval met het doel om deze producten te hergebruiken. Wat dat oplevert, gebruiken we weer om anderen te helpen. Vandaar de naam ‘ReShare’. Bovendien komen er zo minder kledingstukken en schoenen in de verbrandingsovens terecht. Wat weer goed is voor het milieu”, aldus Jan Noordijk, Manager Logistiek bij ReShare.

De Streetscooter Work is ontwikkeld door Deutsche Post als antwoord op de vraag naar emissievrije levering van pakketpost in binnensteden. Leasemaatschappij Alphabet is vorig jaar de samenwerking met StreetScooter aangegaan, met Bleukens e-mobility als belangrijke aftersales partner vanwege hun uitgebreide expertise op dit gebied. “De vraag naar elektrische auto’s en het kunnen leveren van elektrische bedrijfswagens groeit nog steeds. Dit draagt bij aan verduurzaming van ons wagenpark, wat wij ten zeerste omarmen”, aldus Ivo Lissone. “Het kunnen leveren van een bijdrage aan het milieu en het verminderen van de uitstoot door de landelijke inzet van elektrische bedrijfswagens geeft ons volop energie.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.