Nieuws

Volkswagen Caddy 4Motion bij de dealer

De onlangs op de IAA geïntroduceerde Volkswagen Caddy 4Motion staat vanaf nu bij de dealer. Geïnteresseerden dienen minimaal 17.250 euro mee te nemen. De Caddy 4Motion beschikt over een semi-permanente vierwielaandrijving.

De Caddy 4Motion is ontwikkeld voor gebruikers die een allround bedrijfsauto nodig hebben die er geen moeite mee heeft om op slecht wegdek en off the road ingezet te worden.

De 4Motion onderscheidt zich van de voorwielaangedreven Caddy door zijn semi-permanente vierwielaandrijving. Deze is het grootste deel van de tijd (gemiddeld 98 procent) actief en schakelt zichzelf op lange rechte stukken uit om brandstof te besparen. De vierwielaandrijving verdeelt het aandrijfvermogen onder alle omstandigheden optimaal over de voor- en achterwielen. Als een wiel op gladde ondergrond zijn grip verliest, zorgt 4Motion ervoor dat de kracht gelijkmatig over de overige wielen wordt verspreid. De Caddy 4Motion heeft dus altijd maximale grip en dat heeft als voordeel dat de auto betere rem- en stuurkwaliteiten heeft. Volkswagen Bedrijfswagens geeft aan dat de Caddy 4Motion bij uitstek geschikt is voor bedrijven in bijvoorbeeld de aannemerswereld, de bosbouw en de geofysica. Maar ook voor ondernemingen in het onderhoud van agrarische machines en windmolens biedt deze Caddy door zijn permanente vierwielaandrijving prima inzetmogelijkheden.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft gekozen voor (semi-)permanente vierwielaandrijving. De krachtverdeling wordt daarbij automatisch geregeld door de bewezen techniek van de toonaangevende Haldex-koppeling. Hart van dit ingenieuze systeem is een lamellenkoppeling, die door een hydraulisch systeem wordt geregeld. De computer die de permanente vierwielaandrijving onder controle houdt, ontvangt signalen over de rijomstandigheden en verder onder meer over het motortoerental en de snelheid van elk wiel. Dit hightech aandrijfsysteem zorgt ervoor dat de Caddy 4Motion op alle ondergronden een betrouwbare grip heeft, wat belangrijk is voor maximale bestuurbaarheid van de besteller op zowel natte, droge en gladde wegdekken.

In de standaarduitvoering heeft de Caddy 4Motion een 1.9 TDI motor, met een maximumvermogen van 77 kW, voldoende aan de Euro 4 emissieeis. Ook een roetfilter is aanwezig, net als een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tot de standaarduitrusting behoren verder het elektronische stabiliteitsprogramma ESP, een voetrem met zogeheten Hill-hold functie, een boordcomputer en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

De prijs van de Caddy 4Motion is 17.250 euro. De nieuwste telg van de Caddy-familie is te zien bij de dealers van Volkswagen Bedrijfswagens.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.