Nieuws

Volkswagen opent nieuw emissietestcentrum

Volkswagen Bedrijfswagens heeft bij haar fabrieken in Hannover in tien maanden tijd een gloednieuw emissietestcentrum uit de grond gestampt. Het centrum heeft een oppervlakte van 1000 vierkante meter en beschikt over twee proefbanken waar bestelauto’s op emissie kunnen worden getest volgens de WLTP-norm.

Het nieuwe testcentrum is gebouwd omdat typegoedkeuring voor elke nieuwe VW nu emissie- en brandstofverbruikscijfers vereist die zijn vastgelegd met behulp van de nieuwe gestandaardiseerde WLTP-meetprocedure die in heel Europa van toepassing is. Als gevolg hiervan moeten ook voertuigen in volle productie continu worden onderworpen aan controles die volgens de nieuwe procedure worden uitgevoerd. Volkswagen Commercial Vehicles heeft zes miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe faciliteit.

Metin Karsak, Manager Testcentrum Emissies: “Het nieuwe gebouw en de geavanceerde apparatuur die erin is geïnstalleerd, stellen ons in staat de vereiste testcycli met uitstekende precisie te reproduceren.” Er werken 15 medewerkers in het nieuwe testcentrum op basis van twee ploegen .

Naast de proefbanken is een belangrijk onderdeel van het nieuwe gebouw het master besturingsstation, waarmee alle tests en cyclusfasen worden bewaakt. In een speciale cleanroom wordt de deeltjesuitgang van het geteste voertuig gewogen op trillingsvrije precisieschalen (precies tot 0,001 milligram). Om trillingen op afstand te houden, zitten ze op een gietijzeren basis van 500 kilo gevuld met beton en een 20 mm dikke granieten plaat met springveren. Druk van drie hectopascal in deze kamer voorkomt ook het binnendringen van vreemde deeltjes, zoals stof. De voorgeschreven temperatuur in de kamer is constant 22 graden met een luchtvochtigheid van 45 procent.

Om de emissietests als geheel onder consistent identieke omstandigheden te laten werken, houdt een nieuw airconditioningssysteem de temperatuur in de hoofdhal op de voorgeschreven 23 graden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.