Nieuws

Volkswagen stopt Europese productie Amarok

Nadat eerder al Mercedes-Benz aankondigde haar pick-up X-Klasse niet meer te bouwen, stopt nu ook Volkswagen met de productie van haar pick-up. Vanaf eind mei worden in Hannover geen Amaroks meer gemaakt.

Dat heeft VW op vragen van Bestelauto toegegeven nadat er al enkele tijd geruchten over het lot van de Amarok de ronde deden.

Met de transitie naar emissievrije voertuigen heeft Volkswagen de productiecapaciteit in Hannover die nu nog wordt gebruikt voor de Amarok hard nodig voor modellen als de ID Buzz Cargo.

Zoals bekend heeft Volkswagen met Ford plannen om de volgende generatie Amarok/Ranger gezamenlijk te ontwikkelen. De productie zal echter worden uitgevoerd door Ford. Naar verluidt komt die gezamenlijke pick-up er pas in 2021 of 2022.

Voorlopig gaat Volkswagen overigens door met de verkoop van de huidige Amarok, dus hij blijft voorlopig gewoon leverbaar. De productie van de Amarok gaat overigens wel door in het Argentijnse Pacheco, maar daar wordt enkel voor de Zuid-Amerikaanse markt geproduceerd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.