Nieuws

Volkswagen wil ID.Buzz autonoom laten rijden

Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV) wil werk maken van de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden. “Met de bevestiging van de raad van commissarissen van het concern voor ons Autonomous Driving R&D-programma, zetten we de koers uit voor de toekomst van mobiliteit. Autonoom, elektrisch rijden zal een belangrijke bijdrage leveren aan de stedelijke mobiliteit en de verkeersveiligheid. Onze voertuigen zijn de logische eerste keuze om dergelijke systemen op toe te passen”, verklaart Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens, na de vergadering van de Raad van Commissarissen van de Volkswagen Groep van vorige week.

De introductie van autonome systemen voor gebruik in het verkeer in 2025 wordt momenteel voorbereid bij Volkswagens bedrijfwagentak. Christian Senger, hoofd Autonoom Rijden: “Dit jaar voeren we voor het eerst praktijkproeven uit in Duitsland, waarbij het zelfrijdende systeem van Argo AI zal worden gebruikt in een versie van de toekomstige ID. Buzz van Volkswagen Bedrijfswagens. Het doel is om een ride-hailing- en poolingconcept te ontwikkelen dat vergelijkbaar is met wat MOIA vandaag aanbiedt. In het midden van dit decennium zullen onze klanten dan de mogelijkheid hebben om in geselecteerde steden met autonome voertuigen naar hun bestemming te worden gebracht.”

In het kader van hun samenwerking hebben Ford Motor Company en Volkswagen Bedrijfswagens gelijkelijk geïnvesteerd in Argo AI, een bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareplatformen voor autonoom rijden. Het doel: de consistente en snelle ontwikkeling en het gebruik van autonome systemen. Naast de initiële investering van één miljard US dollar heeft Volkswagen ook zijn dochteronderneming AID (Autonomous Intelligent Driving) in Argo AI ingebracht. Nu het budget voor autonoom rijden is bevestigd door de Raad van Commissarissen, zet VWCV de volgende belangrijke stap naar de toekomst van autonome mobiliteit.

De volledig elektrische ID. Buzz zal het eerste voertuig van de Volkswagen Groep zijn dat ook autonoom rijdt. Het bedrijfswagenmerk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van volledig autonome systemen en het commerciële gebruik daarvan in stedelijke gebieden. VWCV zal Special Purpose Vehicles (SPV) ontwikkelen en bouwen, zoals robo-taxi’s en bestelwagens.

Naast de investeringen in Argo AI investeert de Groep ook miljarden in projecten van de Car.Software Organisation die parallel en onafhankelijk van Argo AI ondersteunde en geautomatiseerde rijfuncties tot niveau 4 ontwikkelt voor de particuliere mobiliteitssector van alle merken van de Volkswagen Group.

Volkswagen Bedrijfswagens ontwikkelt de voertuigen waarin het zelfaandrijvend systeem (SDS) van Argo zal worden gebruikt. Ze zijn gebaseerd op de volledig elektrische ID. Buzz, die volgend jaar zijn wereldpremière beleeft. De ontwikkelingen draaien nu al op volle toeren, om de iconische Bulli niet alleen te elektrificeren, maar ook om te vormen tot een baanbrekend autonoom voertuig met SDS.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.