Nieuws

Thermo King stelde op de IAA samen met autoverhuurder Northgate een elektrische Citroën Berlingo voor met een B-100 Eco-unit elektrische koelmotor. Thermo King en Northgate willen deze  emissievrije, geruisloze koelwagen te ontwikkelen en deze in een reële praktijkomgeving te testen.

De nieuwe Thermo King B-100 ECO-koelunit, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan het extreem lage energieverbruik dat wordt vereist door kleine elektrische voertuigen, werd gemonteerd op een elektrische Citroën Berlingo, wat resulteerde in een volledig elektrisch aangedreven koelvoertuig met nulemissie. Vervolgens werd het voertuig in Spanje in dagelijkse dienst genomen door Northgate.

Het voertuig werd gevolgd tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De tests die onder verschillende omstandigheden werden uitgevoerd, lieten zien dat de koelunit een beperkte impact van 5-8,5 procent op het bereik van het voertuig had, bij een levering van 8 uur waarbij de deur 32 maal geopend werd voor een periode van telkens 2 minuten.[1] Dit toonde aan dat de standaard 12V-hulpbatterij van het elektrische voertuig voldoende is om de B-100 ECO-unit van stroom te voorzien en dat er geen extra batterijen op de elektrische bestelwagen nodig zijn.

“In tegenstelling tot de B-100 ECO moet er bij de alternatieve kleine volledig elektrische koelunits die momenteel op de markt zijn, een extra en dure batterij geïnstalleerd worden om volledige autonomie te garanderen”, zegt Iñaki Fernandez Blanco, hoofd van de engineering voor Vehicle Powered Truck bij Thermo King. “Uit de tests bleek dat dit extra batterijpakket van ongeveer 90 kilogram het bereik van het elektrisch voertuig met 3 procent vermindert. Dit toont aan dat de kosten-, ruimte- en gewichtsfactoren van cruciaal belang zijn bij het kiezen van de meest efficiënte en betrouwbare volledig elektrische, kleine gekoelde bestelwagenoplossing en maakt de weg vrij voor last mile bezorging in de binnenstad die echt emissievrij is.”

“Deze emissievrije gekoelde bestelwagen, ontwikkeld door Thermo King, biedt onze klanten de mogelijkheid om tegemoet te komen aan hun behoefte aan een milieuvriendelijke non-stop transportservice die toegang biedt tot alle delen van de stad, ondanks verkeersbeperkingen, zelfs in het stadscentrum”, zegt Fernando Cogollos, algemeen manager bij Northgate Spain Flexible Rental (de Spaanse dochteronderneming van Northgate). “Na succesvolle tests hebben we al veel verzoeken ontvangen voor deze oplossing van klanten in Barcelona, Madrid en Valencia die duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel dragen.”

“Voor ons als innovator is het uiteindelijke doel om onze klanten baanbrekende, duurzame en bedrijfsgerichte oplossingen te bieden die hun dagelijkse activiteiten toekomstbestendig maken”, zegt Eneko Fernandez, productmanagementleider bij Thermo King. “In nauwe samenwerking met de voertuigfabrikant hebben we de kracht van elektriciteit, gegevens en schone technologie kunnen benutten, en hebben we een nieuwe weg ingeslagen in de toekomst van duurzame last-minute gekoelde leveringen.”

Om ervoor te zorgen dat de koelunit en de bestelwagen volgens verwachting werken en aan de verwachtingen van de klant voldeden, werd via Thermo King TracKing-telematica voor eenvoudige monitoring en analyse van de gekoelde operaties aangesloten. Dit verzekerde temperatuurregeling, naleving en maximale bedrijfstijd – zonder het voertuig van de weg te halen.

TracKing Connected Solutions zijn beschikbaar voor alle Thermo King units met directe aandrijving en bieden 24/7 zichtbaarheid van het voertuig, de prestaties van het apparaat en de beladingstoestand. Via een computer of mobiel apparaat kunnen vlootmanagers interageren met de unit en hebben ze toegang tot kritische data om te garanderen dat de lading te allen tijde beschermd is en de unit zo efficiënt mogelijk functioneert.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.