Nieuws

Vredestein Comtrac 2 wint zomerbandentest

De Vredestein Comtrac 2, een premium zomerband die is ontwikkeld voor lichte bedrijfsvoertuigen, is als beste getest in een groepstest van zomerbanden uitgevoerd door Promobil, de grootste website voor caravans en campers in Duitsland.

Het Promobil-team evalueerde zes banden van toonaangevende Europese fabrikanten, die ze op een Ford Transit-camper hebben gemonteerd voordat ze een reeks uitdagende dynamische tests hebben uitgevoerd. De Vredestein-band werd ‘zeer aanbevolen’ en kreeg de hoogste waardering van het testteam, dat de band prees om zijn uitzonderlijke prestaties op zowel nat als droog wegdek.

De Comtrac 2 veroverde de eerste plaats voor noodstops onder natte omstandigheden, waarbij het testvoertuig vanaf 80 km slechts 36,7 meter nodig had om tot stilstand te komen – een meter minder dan de volgende best presterende band en bijna een voertuiglengte korter dan de slechtst presterende band. De Comtrac 2 scoorde ook het hoogst op het gebied van acceleratie en rijgedrag onder natte testomstandigheden. De testers waren onder de indruk van zijn ‘uitstekende veiligheid in bochten en goede bescherming tegen aquaplaning’.

Het succes van de Vredestein-band bleek ook bij de test op een droge ondergrond; de band behaalde de eerste plaats bij het remmen van 100 km/h naar stilstand en bij een test waarbij het rijgedrag op de testbaan tot het uiterste werd beproefd. Op alle ondergronden zetten de testers de Comtrac 2 ‘duidelijk bovenaan’ voor wat betreft veiligheid in vergelijking met de andere geëvalueerde banden.

Daniele Lorenzetti, Chief Technology Officer bij Apollo Tyres, zei: “In veel Europese landen blijft de vraag naar zomerbanden hoog bij gebruikers van campers, en Vredestein-banden hebben een groot aantal loyale klanten weten te overtuigen. We blijven investeren in productontwikkeling binnen deze categorie om ervoor te zorgen dat Vredestein-banden goed presteren en een hoge mate van veiligheid bieden tegen een toegankelijke prijs.”

De Vredestein Comtrac 2 is een zomerband die oorspronkelijk is ontwikkeld voor gebruik op bedrijfsvoertuigen en die veel wordt gebruikt op campers. Dankzij de robuuste en duurzame constructie en de hoge stabiliteit bij het rijden met aanzienlijke lasten is hij perfect geschikt voor een breed scala aan zware toepassingen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.