Nieuws

Terwijl half Europa zich klaar maakt om op vakantie te gaan, laat Volkswagen de eerste glimp zien van de California 6.1, de camper op basis van de Multivan/Transporter bestelauto. Helaas wordt de auto pas gepresenteerd als de zomervakantie al achter de rug is.

Meer dan 18.000 Californië’s worden per jaar (2018) verkocht, waardoor het volgens VW de nummer 1 camper is. Zowel een camper als een busje – ideaal voor grote uitstapjes en dagelijkse ritten. Een alleskunner. Nu heeft Volkswagen Commercial Vehicles de topverkoper verder verfijnd. De woon- en slaapgedeeltes van de camper zijn zorgvuldig verbeterd en geoptimaliseerd. Verder zitten de bestuurder en de voorpassagier voor een opnieuw ontworpen dashboard met nieuwe instrumenten (analoog of als een optie voor de eerste keer digitaal) en nieuwe online infotainmentsystemen.

De update voor de camper omvat veel: het interieur van de camper is verbeterd, de multifunctionele controle-unit in de dakconsole is opnieuw ontworpen en gedigitaliseerd, nieuwe ondersteuningssystemen verbeteren de veiligheid en het comfort, een nieuwe generatie infotainment met geïntegreerde eSIM opent de wereld van mobiele online diensten en digitale instrumenten zijn voor het eerst beschikbaar. De California 6.1 heeft een nieuw ontworpen voorkant, geheel in lijn met die van de Multivan en de Transporter.

Net als de Multivan 6.1 gepresenteerd in de lente, heeft de nieuwe California 6.1 vanaf nu elektromechanische stuurbekrachtiging. Volkswagen Bedrijfsvoertuigen geeft de camper tal van nieuwe assistentiesystemen, bijvoorbeeld Lane Assist, Side Protection en Trailer Assist, waarmee het manoeuvreren met een aanhangwagen kinderspel wordt. Bovendien maakt een zijwindcorrectiesysteem het reizen in de California 6.1 nog veiliger.

De nieuwe California T6.1 wordt gelanceerd met een 2.0 liter turbodieselmotoren1 met een vermogen van maximaal 146 kW / 199 Pk. De nieuwe campergeneratie viert eind augustus zijn wereldpremière op de Caravan-Salon in Düsseldorf.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.