Nieuws

Volkswagen AG en Ford hebben een intentieverklaring getekend om samen een strategische samenwerking te onderzoeken op het gebied van diverse projecten. Een daarvan is de gezamenlijke ontwikkeling van een reeks bestelauto’s.

De samenwerking zou de concurrentiepositie van beide fabrikanten moeten verbeteren, alsmede de dienstverlening aan klanten. De alliantie zou enkel een praktische samenwerking zijn; van een fusie of andere afspraken rond aandelen is geen sprake.

Ford en VW zien bij bestelauto’s een ‘veranderende behoefte’ bij klanten. Het is niet duidelijk wat daar precies mee wordt bedoeld. Het zou kunnen dat de beide fabrikanten willen samenwerken op het gebied van elektrische bedrijfsauto’s. Volkswagen is dat pad al duidelijk ingeslagen, Ford is momenteel enkel aan het testen met een PHEV Transit Custom.

“Ford is vastbesloten om als bedrijf te werken aan onze fitness en adaptieve bedrijfsmodellen te gebruiken – waaronder samenwerking met partners om onze effectiviteit en efficiëntie te verbeteren”, aldus Jim Farley, president van Global Markets van Ford. “Deze potentiële alliantie met de Volkswagen Group is een voorbeeld van hoe we als bedrijf beter kunnen worden, terwijl we een wereldwijd succesvol productportfolio kunnen creëren en onze mogelijkheden kunnen uitbreiden. We kijken er naar uit om in de komende tijd samen met het Volkswagen-team te verkennen hoe we samen kunnen werken om beter te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van klanten van bedrijfsvoertuigen.”

Dr. Thomas Sedran, hoofd Volkswagen Group Strategy: “De markt en de vraag van klanten veranderen met een ongelooflijke snelheid. Volkswagen en Ford hebben reeds sterke en aanvullende posities in verschillende bestelautosegmenten. We willen ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden om flexibeler daarin te worden zijn allianties een middel. Dit is een kernelement van onze Volkswagen Group-strategie 2025. De potentiële samenwerking met Ford wordt gezien als een kans om het concurrentievermogen van beide bedrijven wereldwijd te verbeteren.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.