Nieuws

Wat wordt de International Van-of-the-Year 2021?

COVID-19 pandemie of niet, de verkiezing van de International Van-of-the-Year 2021 gaat gewoon door, zij het in licht gewijzigde vorm. Donderdag 17 december wordt bekend gemaakt welke van de vier genomineerde bestelauto’s met de prestigieuze award aan de haal gaat.

Normaal wordt de bekendmaking en overhandiging van de  International Van of the Year Award gehouden op een vakbeurs als de IAA of Solutrans. Dat is dit jaar niet mogelijk vanwege de COVID-19 pandemie. Daarom wordt komende donderdag de winnaar van de IVOTY-award 2021 virtueel bekend gemaakt. De overhandiging vindt plaats zodra dat fysiek mogelijk is in 2021.

“Omdat de 24 juryleden uit heel Europa en Rusland niet in staat waren om tijdens de lockdown-periode te reizen en evenementen te bezoeken, hebben ze moeten vertrouwen op de virtuele premières die door de verschillende fabrikanten werden gepresenteerd”, legt Jarlath Sweeney, voorzitter van de International Van of the Year Jury, uit. “Voor het beoordelingsproces waren sommige leden in staat om waar mogelijk lanceringsprogramma’s in Centraal-Europa bij te wonen, maar over het algemeen hadden de juryleden de eerste rij-ervaringen in hun eigen land. Voor het eerst gaat de bekendmaking van de prijs virtueel, met een speciaal evenement dat op 17 december om 11 uur ’s ochtends CET (10 uur ’s ochtends GMT) online plaatsvindt op de speciale website van de jury – www.van-of-the-year.com“, aldus Sweeney.

Op de website loopt een countdown naar de onthulling, inclusief video’s van de vier gekandideerde bestelauto’s. Dat zijn:

  • Ford Transit Active/Trail
  • Citroën e-Jumpy/Opel Vivaro-e/Peugeot e-Expert
  • Mercedes-Benz eSprinter
  • Mercedes-Benz Vito

De uitreiking van de IVOTY 2021 Award wordt opgedragen aan Anders Karlsson, het Zweedse jurylid van de IVOTY-jury, die in 2020 is overleden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.